обновена 5:26 AM EEST, Jun 20, 2021

25-годишен от Търговище е заразен с COVID-19

25301b50a65ab5ce04d4ef71b9dbef9b

Мъж на 25 години от гр. Търговище е дал положителна проба за COVID-19.

Резултатът от направения му PCR-тест е получен днес, съобщи областният управител Митко Стайков, който е председател на Областния щаб.


Новозаразеният мъж е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище, с оплаквания в здравословното състояние. Съобщил е, че е бил сред зрителите на футболна среща в гр. София.

До столицата и обратно е пътувал сам с личен транспорт. Безработен е, живее самостоятелно, не е съобщил за лица, с които да е бил в контакт през последните дни.


След PCR-изследване за коронавирус, инфекцията е установена и при бременна жена, настанена в АГО на областната болница. Тя е била контактна със заразената млада жена от с. Голямо ново.


Новозаболялата е жител на с. Иваново, община Върбица. Не е проявила характерна симптоматика, като, веднага след като й е взета пробата за вирусологично изследване, е била изолирана в самостоятелна стая в същото отделение. Не е посещавана от близки или роднини.

Вече е изписана от лечебното заведение и е насочена за домашна изолация. За случая е уведомена Регионална здравна инспекция - Шумен.


Към момента общият брой на направените тестове за коронавирус в област Търговище са 1 115.