обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Над 2 000 лева са събрани от благотворителния концерт за малкия Никола

1607201

2 103 лева бяха събрани на благотворителния концерт в помощ на двегодишния Никола от Търговище.

Вчера на откритата сцена в парк "Борово око" благотворителната инициатива "Дари добро, поздрави усмивка" на Образователен център "Усмивки", Детска творческа заигралня и Духов оркестър Търговище събра много граждани, приели присърце каузата за лечението на малкия Никола. Тя бе подкрепена и от областния управител Митко Стайков. 


"Убеден съм, че и този път ще докажем, че жителите на Търговище сме сърдечни, добронамерени и състрадателни хора" - заяви пред присъстващите областният управител, впечатлен от присъствието на много млади хора сред публиката на концерта. "Винаги трябва да се отзоваваме и да подкрепяме каузите за здравето на всеки от жителите на нашата област" - каза Стайков и дари лични средства в подкрепа на добрата инициатива.


2-годишният Никола страда от Синдром на Уест, детска церебрална парализа и атрофия на очен нерв. Нуждае се от рехабилитация и лечение в чужбина, средствата за които са непосилни за семейството му.

В тази връзка Митко Стайков се срещна лично с родителите на малкия Никола и изрази готовност да съдейства, според възможностите си, за осигуряване на необходимите процедури в клиника в Турция.

Със свои участия в благотворителния концерт се включиха възпитаниците на Образователен център и Вокално студио "Усмивки", Детска творческа заигралня и Духов оркестър при Община Търговище.