обновена 3:29 PM EET, Oct 27, 2020

Двама мъже и дете са дали положителни проби за коронавирус в Търговище

7bbce5e92d0c8708fab05c63fd14848d

Двама мъже и дете са дали положителни проби за коронавирус, резултатите им са регистрирани в Националния център по обществено здраве и анализи днес – 18.09.2020 г.

За това информират от пресцентъра на Областната администрация.

Заболялото дете е на 9-годишна възраст от с. Кралево. То бе поставено под домашна карантина като контактно на вече потвърден случай на COVID-19, считано от 10.09.2020 г., когато заради заболяването в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище бе хоспитализирана баба му. В периода детето не е посещавало учебно заведение. За случая са информирани личният му лекар, директорът и медицинското лице в училището, в което е записано.

Също контактен на по-рано диагностициран с коронавирус е вторият потвърден случай за днес. Мъж на 56 г. от гр. Търговище, карантиниран като контактен на неговата съпруга, хоспитализирана в Инфекциозно отделение на областната болница на 15.09.2020 г. Още при карантинирането му е съобщил за лека кашлица, поради което му е взет секрет за вирусологично изследване, резултатът от което потвърждава заразяването. Насочен е за преглед при инфекционист, който да вземе отношение за предстоящото му лечение.

Положителен е резултатът от направен PCR-тест на 52-годишен мъж от гр. Търговище, хоспитализиран във II Вътрешно отделение на МБАЛ – Търговище. Приет е за лечение на чернодробно заболяване и по повод кашлица.