обновена 3:29 PM EET, Oct 27, 2020

Фелдшер, шивачка и възпитателка са новите заразени с коронавирус

mbal 07203

Потвърдени са 3 случая на COVID-19 в област Търговище.

За това информират от пресцентъра на Областната управа в Търговище.

Мъж, на 54 г. от с. Захари Стояново, общ. Попово, е хоспитализиран в „МБАЛ Медика Русе“ ООД. гр. Русе на 19.09.2020г. Същият от 17 август е с температура и задух. Работи като мед. фелдшер и сам решава да си направи PCR тест за COVID-19, резултатът от който се позитивира вчера.

Контактна е съпругата му, която в момента също е с оплаквания - кашлица и температура, и е хоспитализирана в „МБАЛ Медика - Русе“ ООД. гр. Русе. Взет й е секрет за PCR тест, резултат от който все още няма.

Жена на 40 г. от с. Черковна, общ. Търговище е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ Търговище на 18 септември с пневмония. Взет й е секрет за PCR тест в петък, чийто резултат се позитивира на 19.09.2020 г. Същата работи в шивашки цех в Търговище. Последно е била на работа на 18.09.2020 г. Контактни в дома й са 3 лица – съпругът й и двамата й синове.

Жена на 50 г. от гр. Търговище е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ Търговище на 18 септември с пневмония. Взет й е секрет за PCR тест на 18.09,  чийто резултат се позитивира вчера.

Контактен в дома е съпругът й. Пациентката работи като възпитател в търговищка детска градина. Последно е била на работа в петък до обяд.

На всички контктни са връчени предписания за 14-дневна домашна карантина. Информирани са личните лекари на всички заразени и контактни.

Епидемиологичните проучвания продължават.