обновена 4:41 PM EET, Mar 2, 2021

Зам. областният управител участва в Общо събрание на Организацията за управление на Дунавски туристически район в Русе

08102020 2

Заместник областният управител Панайот Димитров участва в Общо събрание на Организацията за управление на Дунавски туристически район (ОУДТР) в Русе, сред учредителите на която е и Областна администрация - Търговище.

Членовете на Общото събрание се запознаха подробно с отчета за изпълнението на Годишния план на Организацията за управление на Дунавски туристически район през 2019 г., както и за изпълнението на бюджета на Организацията за 2019 г. Бе гласуван Проект за бюджет на структурата за 2020 г., както и бяха направени промени в управителните и контролните органи на Организацията.

Всички присъстващи представители на учредителите на ОУДТР дискутираха темата за бъдещото развитие на региона. Тук се включи и археологът проф. Николай Овчаров. Той заяви, че приветства идеята за развитие на Дунавския туристически район и дори има идеи за конкретни туристически маршрути.

Организацията за управление на Дунавски туристически район е учредена през 2019 г. в гр. Русе. Сред основните й цели са утвърждаване на ДТР като предпочитана и атрактивна дестинация за туризъм, формиране на регионални туристически продукти, стратегическо планиране за развитие на туризма в района и т.н.
Новината е тагната с: търговище панайот димитров русе