обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

Конкурс търси оригинални рецепти за български ястия за Бъдни вечер и Коледа

131479785 3476012982494195 8357225648453105636 n

Кулинарен онлайн конкурс "С аромат на вкусно сготвено, на фолклор и изкуство" обяви НЧ ”Искра 1893” в с. Паламарца.

Това е съпътстващо събитие на Фестивала на хумора в народното творчество "Който се смее, не старее".  Провежда се в памет на заслужилия майстор-готвач Тодор Ганев и неговата съпруга Жечка Тодорова – дългогодишен преподавател в Техникума по обществено хранене в гр.Търговище.

За конкурса могат да се изпращат рецепти от традиционната и съвременна кухня, присъстващи на празничната трапеза за Бъдни вечер, Коледа и Нова година. Изпратените рецепти ще се конкурират в разделите: ястия без месо, ястия с месо, обредни хлябове, питки и баници, мезета и суджуци, сладкиши и десерти.

Тричленно жури ще класира най-добрите и оригинални рецепти в две направления – автентична и съвременна кухня. Рецептите ще бъдат оценявани от Галин Ганев – син на Жечка и Тодор Ганеви, Боян Бойчев – потомствен готвач от селото и Венцислав  Нотев – потомък на стар капански род от Паламарца.

Осигурени са награди за най-малък и най-възрастен участник и медали за победителите във всеки раздел.

Желаещите да участват в конкурса е необходимо да изпратят една рецепта, придружена със снимка на приготвеното ястие, трите имена на участника, възраст, телефон за връзка и адрес на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Срокът за участие е 28 декември, а резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 8 януари 2021 г.