обновена 1:37 PM EEST, Jun 18, 2021

Заловиха трима пияни шофьори в Търговищко

kat110315

През уикенда са установени и задържани трима водачи, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила.

При извършена около 13,20 ч. на 15.01.2021 г. полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че правоспособен 31-годишен водач от гр. Омуртаг управлява по бул. „Митрополит Андрей“ собствения си товарен автомобил „Опел Мовано“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,73 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

    

При извършена на 17.01.2021 г. около 20,20 ч. полицейска проверка в община Омуртаг – на път I-4/София-Варна/ на правоспособен 44-годишен водач от с. Калоян, община Вълчи дол, област Варна, е установено, че същият управлява в посока гр. Варна лек автомобил „Мерцедес“ с варненска регистрация – собственост на жена от същото село, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,32 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

    

Още един водач на МПС е задържан за срок до 24 ч. в РУ-Търговище. При извършена на 17.01.2021 г. около 19,35 ч. полицейска проверка в с. Здравец, община Търговище, е установено, че правоспособен 45-годишен водач от гр. Търговище управлява собствения си товарен автомобил „Сузуки Витара“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,35 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване

    

По случаите са образувани бързи полицейски производства по описите на РУ-Търговище и РУ-Омуртаг.