обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

Проект на нова Система от правила за прием в I клас е публикуван в сайта на Община Търговище

dg9 0718

Проект на нова Система от правила и критерии за прием на ученици в първи клас в общинските училища е публикуван в сайта на Община Търговище.

Новите текстове целят синхронизация с националната нормативна уредба и улесняване на училищата в организацията на дейностите по приема. Те са изготвени на база мотивирано предложение, постъпило в местната администрация, от директорите на I СУ „Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“ и I ОУ „Христо Ботев“.

Предвижда се срокът за подаване на заявления за участие в класирането да се определя ежегодно, със заповед на кмета, в срок до края на април. Директорите предлагат през 2021 г. кандидатстването да е в периода от 10 до 21 май.

В заявлението за участие в класирането ще фигурира и място за вписване на данни за братя и сестри до 12-годишна възраст, които са ученици в избраното училище. Основание за това, е че тези деца се приемат с предимство, съгласно текстовете на Наредба № 10 за организация на дейностите в училищното образование.

Новата Система ще даде и възможност на училищата, при желание от тяхна страна, да разработят собствен електронен формуляр за кандидатстване онлайн.

Предложения по проекта се приемат в срок до 14 април на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или в Центъра за административно обслужване на Общината.

Проектът е публикуван на адрес:

https://www.targovishte.bg/index.php?nav=13