обновена 1:37 PM EEST, Jun 18, 2021

Младите парламентаристи от Търговище участваха в обучение по доброволчество

177540089 3824232817625660 5878795500953858860 n

Представителите на Търговищки ученически парламент към ЦПЛР-ОДК Търговище участваха в обучение на тема „Въведение в доброволчеството“.

То бе организирано в партньорство с Клуб на НСО, в рамките на проект „За прозрачен и ефективен граждански сектор“ и се проведе в учебната база на Фондация „Ботаника лайф“ - с. Надарево. Водещ на обучението бе психологът и дългогодишен доброволец Цветелина Ганева. Добри практики споделиха Камелия Ковачева, Станислав Любенов от Клуба на НСО и актьорът Борислав Терзийски.

Младежите активно се включиха в опознавателните, учебни и практически задачи. Те посветиха първата си съвместна доброволческа инициатива на Световния ден на Земята и засадиха липи в опитното поле на „Ботаника лайф“.

Доброволчеството е един благороден и прекрасен начин да развиваш собствената си личност, да придобиваш нови умения, да експериментираш и да твориш, помагайки на другите. То носи удовлетвореност и кара младите хора да се чувстват успешни и полезни не само на себе си, но и на обществото, каза Марианна Савова – координатор на Търговищкия ученически парламент. 

Сигурна съм, че няма да спрем до тук, а и в бъдеще ще осъществяваме ползотворно партньорство и много обществено–полезни доброволчески инициативи, подчерта тя и изказа своята благодарност на Невена Маджарова, организаторите от Клуб на НСО и домакините от Фондация „Ботаника лайф“.