обновена 6:44 AM EEST, Sep 19, 2021

Затвор за двама нашенци, обирали домове във Велико Търново

temida 0216

Наказания от по 2 години и два месеца лишаване от свобода при строг режим получиха двама рецидивисти за извършени домови кражби. Т.Х. и Н.С. бяха признати за виновни, след внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново.

За това информират от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Т.Х. и Н.С. са осъдени за това, че в периода от 05.07.2018 г. до 21.01.2019 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на технически средства за взломяване на входните врати, отнели от владението на собствениците без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи на обща стойност 6726,70 лв. Двамата са действали при условията на опасен рецидив.

Обвиняемите са от гр. Търговище.

На 05.07.2018 г. около 09:00 часа те пристигнали в града с лек автомобил. Пеша отишли до набелязания адрес на ул. „Козлодуй“, разбили секретния патрон на вратата и проникнали в апартамента, като извършили кражба на златни накити и пари. На 21.01.2019 г. отново решили да извършат кражба в гр. Велико Търново, този път на адрес на ул. „Народни будители“, откъдето отнели ценни вещи. Обвиняемите са осъждани многократно за престъпления против собствеността, като към момента изтърпяват наказание "лишаване от свобода" в затвора във Варна.

Наказанията са наложени след постигнато в съдебната фаза споразумение и имат последици на влязла в сила присъда.