обновена 1:09 PM EEST, Sep 24, 2021

Над 5 600 ученици прекрачват прага на училищата в община Търговище

DSC04723

Успешна учебна година пожела кметът на Търговище д-р Дарин Димитров на всички ученици, учители и родители на тържествената церемония, организирана в I ОУ „Христо Ботев“ по случай 15 септември. 

„И тази учебна година носи своите предизвикателства, но нека те не Ви плашат, а Ви мотивират да се развивате и да вървите уверено по пътя на познанието“, се обърна към учениците д-р Димитров. Той благодари на учителите за усърдната им работа в условията на пандемия и призова за отговорност и стриктно спазване на противоепидемичните мерки от всички, за да се гарантира един спокоен и присъствен учебен процес.

Кметът изпрати поздравителни адреси и до останалите 20 учебни заведения в общината.

DSC04718

5607 ученици са записани във всички 21 училища, функциониращи на територията на община Търговище. Те ще се обучават в 284 паралелки.

Прага на класните стаи за пръв път прекрачват и 451 първокласници. Броят им е с 29 повече в сравнение с предходната година.

В подготвителните групи в детските градини ще се обучават 817 деца, на 5 и 6-годишна възраст, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка. Общо 37 са те в трите групи в училищата в село Подгорица, Голямо ново и в I СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище.

Съгласно заповедта на министъра на образованието и науката, празненствата днес се организират по различно време за отделните випуски. За родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, се обособяват отделни зони.