обновена 1:11 PM EEST, Jun 24, 2022

Регионален форум „Цветно утре за нашите деца“ в Търговище

decadg 0915

Регионален форум в рамките на национална застъпническа кампания по проект „Цветно утре за нашите деца“ ще се проведе в Търговище.

Организатори на форума са коалиция от шест организации: Сдружение „Клуб на нестопанските организации”, Фондация „Фонд ИГА” Пазарджик, Сдружение „Ларго” Кюстендил, Сдружение „Инициатива за равни възможности” София, Сдружение „Жажда за живот” Сливен и Сдружение „Хаячи” Нови Пазар, съобщиха от Клуба на НСО - Търговище.


Основната цел на кампанията е приемане на нормативни и законодателни промени за осигуряване на универсален достъп до безплатни лекарства за всички деца на възраст от 0 до 3 години, като част от устойчива национална лекарствена политика в България. С приемането на предложението ще се осигури равен достъп до лекарства на всички деца от целевата възрастова група, независимо от финансовото състояние на семействата им. Така децата ще могат да получават необходимите им лекарства, което ще подобри спазването на лекарските предписания и следователно – общото здравословно състояние на децата, поясняват организаторите.


Форумът ще се проведе от 14,00 часа на 30 юни в залата на областната управа в Търговище.