обновена 1:27 PM EEST, Oct 1, 2022

Отбелязаха Деня без загинали на пътя и в Търговище

9

За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира инициативата Дни на безопасност на пътя в периода от 16 до 22 септември 2022 г. под мотото „Остани жив и спаси живот“.

Кулминацията на инициативата е днешният 21 септември, обявен за Ден без загинали на пътя.          

При осъществяване на активната си контролна дейност по пътищата полицейските екипи в област Търговище използват всички налични технически средства за контрол на скоростта и за установяване употреба на алкохол и наркотични вещества от водачи на МПС – както в светлата, така и през тъмната част на денонощието, информират от полицията.

Денят без загинали на пътя бе отбелязан с различни инициативи с участието на подрастващи.

Около 250 деца от II СУ „Проф. Никола Маринов“ се събраха в училищния двор, за да се срещнат с полицейски служители. Инспекторите от група „Териториална полиция“ в РУ-Търговище Галина Георгиева и Валентин Величков припомниха на малчуганите основни правила за пътна безопасност в качеството им както на пешеходци, така и на водачи на велосипеди или тротинетки.

На бул. „Митрополит Андрей“ шестокласници от  I Основно училище „Христо Ботев“ връчваха листовки за безопасно шофиране на преминаващи водачи на МПС, които бяха спирани за рутинна проверка от полицейски екип. Учениците бяха водени от преподавателя по безопасност на движението в училището Стилиян Тенчев.

Екземпляр от посланията за безопасно шофиране учениците запазиха и за своите родители. В проявата взеха участие началникът на РУО-Търговище Елка Станчева и директорът на училището Димитър Алексиев.