обновена 1:23 PM EET, Feb 22, 2024

28 нарушения, извършени от пешеходци

pp mvr0923

В рамките на дейностите, осъществени от служителите на ОДМВР-Търговище за осигуряване на пътната

безопасност в навечерието и при откриването на новата учебна година, за времето от 13 до 15 септември 2023 г. на територията на областта бе проведена специализирана полицейска операция, акцент в която бе засиленият контрол в районите на пешеходни пътеки в различни населени места.

Една от целите на превантивната акция бе в обсега на контролната дейност да попаднат максимален брой пешеходни пътеки. За постигане на оптимална ефективност в полицейските екипи освен служители на сектор „Пътна полиция“ бяха  включени и техни колеги от „Охранителна полиция“, които имат правомощия за осъществяване контрол по Закона за движение по пътищата. 

В хода на превантивната акция контролните органи са проверили 265 МПС. Констатирали са 125 нарушения на Закона за движение по пътищата, извършени от водачи на МПС, и 10 – от пътници в проверените МПС. Установени са и 28 нарушения, извършени от пешеходци. Полицейските служители са съставили 38 акта за установяване на административно нарушение на водачи на МПС, и 5 акта – на пешеходци. Отделно на пешеходци са наложени 27 глоби по фиш по същия закон.

Активният контрол по пътищата на областта спрямо всички категории участници в движението, целящ осигуряване на пътната безопасност, продължава. 

Източник: Пресцентър МВР Търговище