обновена 5:22 AM EEST, Oct 4, 2023

Стартират дните на безопасността на пътя

 policeavtomobil tg1

20 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

В периода от 16 до 22 септември 2023 г. в цялата страна, в т. ч. и в област Търговище, се провеждат Дни на безопасността на пътя. Тази година те ще се реализират под мотото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“). В рамките на кампанията за осма година Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ ROADPOL организира Ден без загинали на пътя, като датата, определена за тази година, е 20 септември.

С осъществяване на различни инициативи ще бъде популяризирано основното й послание - за намаляване на жертвите при тежки пътно-транспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни. Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември.

Всеки може да бъде партньор на кампанията и да се присъедини към нея, като организира свои събития, инициативи, мероприятия и дейности, които да реализират самостоятелно или с други партньори. Идеята е чрез всички възможни средства за комуникация да се популяризира в най-висока степен и сред максимален брой хора идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден. ROADPOL отново призовава да се разшири обхвата на кампанията и тя да получи по-широко географско разпространение, като повече събития се регистрират през социалните мрежи.

ОД МВР Търговище