обновена 12:19 PM EEST, May 17, 2024

Базар на изкуствата и тази есен

311298630 634700228334558 2603203402501651960 n

Базар на изкуствата ще се проведе отново в Търговище в дните от 29 септември до 1 октомври.


Третият базар на изкуствата отново ще работи в полза на дете от Търговище. Ангел Павлов и неговият брат-близнак се раждат преждевременно с много ниско тегло. Днес Ангел е на 5 години и се бори с хидроцефалия и детска церебрална парализа. Нуждае се от ежедневна рехабилитация както в България, така и в чужбина, споделят организаторите на благотворителния базар.


В зоната на базара, която ще бъде обособена на ул.Васил Левски /до двора на училище "Христо Ботев"/, ще могат да се открият бижута, картини, декупаж, свещи, изделия от дърво, метал и полимерна глина, бродерия, плетени играчки, картички, чанти и много други творения.


Хората от Търговище ни заслужават, защото ние носим техните усмивки. Нашата цел е да подкрепим местните творци, да се представим на нашите съграждани и да се опознаем един друг, казват още инициаторите и допълват, че в базара отново ще участват майки на деца със специални нужди, представители на Комплекса за психично-здравни грижи в кв.Бряг и Защитеното жилище в с.Лиляк, читалищата от с. Давидово и с. Стража.


В третото издание на базара за първи път ще вземат участие и творци от други региони на България. Досега са потвърдили участие около двадесет творци, уточняват организаторите на базара.

Новината е тагната с: търговище благотворителен базар