обновена 5:06 AM EEST, Jul 19, 2024

Кметът на Търговище се срещна с първенците на Випуск 2024 г.

DSC09388

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров се срещна със зрелостниците, завършили средното си образование с пълно отличие.

Както и през миналата година, срещата се състоя в двора на Славейковото училище, превърнало се в символ на устрема и усърдието към знание и просвещение на търговищенци.

„Да си отличник, означава, че си постоянен. А постоянството се отплаща във времето и житейския път на всеки човек. Учете, дерзайте и нека всеки намери своето място в живота“, заяви кметът д-р Димитров.

Общият брой на зрелостниците в общината от Випуск 2024 е 379. От тях 16 завършват средното си образование с пълно отличие.  

Двама са зрелостниците с две пълни шестици и на матурите. Това са Гергана Стефанова от 12 „в“ клас на II СУ „Проф. Н. Маринов“ и Ерай Ахмедов от 12 „а“ на I СУ „Св. Седмочисленици“. Те ще бъдат удостоени с почетното отличие „Национална диплома“ от Министерството на образованието и науката. Комисията по стипендиите към Общински съвет – Търговище отпуска на двамата младежи еднократен финансов стимул „Отличник на випуска“. Той е в размер на една минимална работна заплата.

1007242

Гергана Стефанова направи и обръщение от името на Випуск 2024 г. „Всички ние сме обединени от едно – не просто мечтаем за нашия успех, а работим той да се осъществи. Успехът не е инцидент. Талантът е нищо без труда. Правете всяка крачка в пътя си, така че тя да носи стойност за вас, а не, за да направите своята пътека като тази на някой друг“, каза в словото си Гергана, като благодари и на своите учители и родители, които са я подкрепяли по пътя на познанието.

Послание от името на Ерай Ахмедов, който бе възпрепятстван да присъства, прочете директорът на I СУ Мария Манева. „Да си отличник не е трудно. Просто трябва да бъдат положени усилия. Същото е и да си отличник в живота. Това значи да не бъдеш мързелив, да се трудиш, да си борбен и да не чакаш наготово и да действаш. Да бъдеш добър, отзивчив, честен и отговорен. Да си отличник трябва да е нормата в живота“, се казва в посланието на Ерай.

Всички пълни отличници получават грамота, ваучер за книги, както и колекционерски комплект пощенски марка и картичка, посветени на 245-ия Пролетен панаир на града ни и на 90-годишнината от именуването на Търговище.

 

Източник: Пресцентър Община Търговище