charovna2017

обновена 9:43 AM EET, Jan 16, 2019

Старейшини ГЕРБ-Търговище проведоха семинар на тема „ПП ГЕРБ като основен гарант на сигурността за функциониране на държавата“

  • Публикувано в Политика

gerb 310817

Старейшини ГЕРБ-Търговище проведоха семинар на тема „ПП ГЕРБ като основен гарант на сигурността за функциониране на държавата“. На форума присъстваха народният представител д-р Венка Стоянова, областният председател на СГЕРБ д-р Никола Найденов, членове на структурата от област Търговище.


Участниците в семинара дискутираха регионалните политики на правителството, образованието, пенсионната реформа, предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Народният представител д-р Венка Стоянова сподели, че в началото на август, Министерски съвет е одобрил Управленската програма за правителството, като документът обхваща 20 области, за които са набелязани 65 приоритета и 902 мерки.

Д-р Стоянова подчерта, че основната цел на правителството е постигане на по-висок жизнен стандарт, чрез партньорство с бизнеса, гражданите и социалните партньори. Тя представи основните приоритети в програмата, сред които повишаване на доходите на пенсионерите чрез повишаване на минималния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст; намаляване на административната тежест върху бизнеса и гражданите и създаване на по-добри условия за икономическа и инвестиционна дейност; удвояване на учителското възнаграждение до края на мандата; създаване на нов ред за преследване на корупцията и противодействие на престъпността; ограничаване на негативните демографски тенденции; гарантиране на енергийната сигурност на страната. Сред целите на правителството е и изграждането на модерна и безопасна пътна инфраструктура. Д-р Стоянова обясни, че се работи усилено по изграждането на АМ „Хемус“, която е от значение за развитието на региона и без нея няма как да бъдат привлечени инвеститори.


В края на семинара членовете на СГЕРБ направиха отчет на своята дейност и представиха предстоящите си приоритети.

Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище

-2°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 16.09 km/h

  • 03 Jan 2019 2°C -2°C
  • 04 Jan 2019 -1°C -3°C