charovna2017

обновена 2:04 PM EET, Feb 19, 2019

Проблеми с пътната инфраструктура, здравеопазването и земеделието поставят граждани пред депутата ни от БСП

  • Публикувано в Политика

bsp 31017

Девет устни и 10 писмени въпроса към различни министри са били отправени от народния представител от БСП проф. Светла Бъчварова в парламента досега.


Това стана ясно на пресконференцията, свикана от ОбС на БСП в Търговище вчера.


Част от въпросите ми, касаещи Търговищка област, бяха свързани предимно със състоянието на пътната инфраструктура, здравеопазването, земеделието и с проблеми на хора с увреждания, сподели депутатът.


Пет приемни дни е имала досега проф. Бъчварова в областния град и няколко - в Попово и Омуртаг. „Поставят се доста социални проблеми, въпроси, свързани с лошата пътна инфраструктура, особено между селата и др.“, каза депутатът.


През следващата седмица предстоят срещи с учителите и земеделските производители от областта във връзка с новия проект за бюджета и това, което ние ще предложим в алтернативния бюджет. По този начин считаме, че ще имаме доста по-сериозни аргументи при защитата на нашите параметри, посочи Бъчварова.


За 120 търговищенци не е приключила реституцията на земята, стана ясно от думите на народния представител. „Тези хора имат документи за възстановяване на собствеността, но по една или друга причина тази собственост не е възстановена. Трябва да вървим към приключване на реституцията, за да могат всички да получат това, което притежават, но физически не могат да се докоснат до него. Изводът ни е, че собствениците на земя не са защитени и трябва да се направи необходимото“ , заяви проф. Бъчварова.