charovna2017

обновена 3:24 PM EET, Mar 22, 2019

Представители на ПП ГЕРБ се включиха в тържествените прояви за Трети март

  • Публикувано в Политика

thumb 03032018

В Търговище десетки граждани отбелязяха 3 март. Официалното честване на Националния празник на България започна в храм „Cв. Йoaн Pилcĸи“ c oтcлyжвaнeтo нa пaниxидa в пaмeт нa зaгинaлитe зa cвoбoдaтa. На централния площад „Свобода” ритуално бяха издигнати националният флаг и знамената на Европейския съюз и на община Търговище. В тържественото си слово кметът д-р Дарин Димитров призова: „ Да cмe eдинни, гopди, cмeли, бeзcтpaшни и мъдpи, ĸoгaтo oтcтoявaмe интepecитe нa Бългapия, нa вceĸи гpaд и ceлo, нa вceĸи гpaждaнин нa cтpaнaтa ни. Oт нac зaвиcят фaĸтитe, ĸoитo един ден ще са история!”

В многолюдното традиционно шествие до паметника на българо-руската дружба, водено от взводове курсанти от Националния военен университет „Васил Левски” и градския духов оркестър се включиха общински съветници и членове на ПП ГЕРБ, които положиха венци и цветя на признателност пред монумента.

В Омуртаг общинското ръководство на ПП ГЕРБ отбеляза Националния празник и присъства на тържественото издигане на националното знаме на площад „Независимост”.

03032018 2Общински съветници и представители на структурите в ГЕРБ Попово участваха в празничните прояви, организирани в селата Садина, Зараево и Светлен.

В община Опака честването на паметната дата 3 март бе отбелязано с празничен концерт и поднасяне на венци пред паметника на освободителите в с. Горско Абланово.

Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище