обновена 12:22 PM EEST, Jul 14, 2020

Евродепутатът Асим Адемов гостува на училища в област Търговище

  • Публикувано в Политика

02032019 8

„Европа отдавна е в българското училище! Убедих се в това при посещението си в училища от търговищка област.

Срещите там с колегите ми учители и изключително талантливите деца бяха много интересни. Всички те са доволни от направените промени, благодарение на европейската солидарност”, каза в Търговище евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов в края на двудневното си посещение в областта. 

Депутатът от европейския парламент бе специален гост на открит урок по предприемачество в изцяло обновеното и модернизирано Първо основно училище „Христо Ботев” в Търговище. В началото на 2019 г. училището бе официално открито, а средствата вложени за цялостния ремонт възлизат на над 3 млн.лв. 


Възпитаниците на г-жа Румяна Колева от II б клас показаха креативно мислене, умения за работа в екип и как чрез учене могат да се забавляват. Урокът на тема „Светът принадлежи на инициативните“ впечатли евродепутата Асим Адемов, общинския ръководител на ПП ГЕРБ- Омуртаг и областен управител на Търговище Митко Стайков и директора на училището Димитър Алексиев с интригуващо съдържание, използване на модерни технически средства, интерактивни похвати, методически практики и ценни знания. Евродепутатът сподели в края на емоционалния урок, че ако във всяко училище се преподава на подобно професионално ниво, всички ученици биха посещавали учебните заведения с огромно желание.

Второто училище, което Асим Адемов посети в Търговище бе Второ СУ „Проф. Никола Маринов”, по покана на младшите посланици на Европейския парламент там. 

Г-н Адемов разгледа европейския кът в едно от фоайетата на училището, както и част от съвременната материална база, а в разговора си с директора на учебното заведение Анета Куманова и с учителите той изрази задоволството си от мястото на образователната институция в живота на страната и на Обединена Европа. Евродепутатът разказа на учениците основни моменти от работата на Европейския парламент, изтъкна отговорностите, които България има като член в него, отговори на въпроси, зададени му от младите хора.

Асим Адемов гостува още в Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров” – гр.Попово, Професионална гимназия по техника и лека промишленост – гр. Попово, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”- село Зараево, Основно училище „Христо Ботев” - село Зелена Морава, Основно училище „Христо Ботев” - село Камбурово, както и уважи с присъствието си концерта в ОНЧ „Напредък-1864” – Търговище, организиран по повод Китайската нова година.
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище