обновена 8:38 AM EEST, Sep 24, 2020

Д-Р ТУНЧЕР КЪРДЖАЛИЕВ: В ПОЛИТИКАТА ЕФЕКТИВНОТО НЕВИНАГИ Е КРАСИВО

  • Публикувано в Политика

br_dps_izbori

Движението за права и свободи е първа политическа сила в Търговищка област.

Това заяви днес на пресконференция народният представител и общински лидер на Движението д-р Тунчер Кърджалиев. „Трябва да ви признаем, че тези избори бяха едни от най-тежките за ДПС в регион Търговище", обяви той. По думите му, факторите, повлияли за това, са комплицираният технологичен процес на вота, трудното съвремие, довело до безразличие хората, опозиционният формат на партията и успешният опит за демонизиране на ДПС на централно ниво, както и усилията на Касим Дал да компрометира ръководството на Движението в областта. Според Кърджалиев, по време на предизборната кампания ДПС е запазило човешкия си облик, като акцентът отново е бил върху непосредствения контакт с избирателите. Той изрази задоволството си от постигнатите резултати на Местни избори 2011, както и това на лидера на партията, според когото Търговище и Кърджали са „отличниците" на ДПС. В подкрепа на думите си депутатът посочи спечелените три кметски места на общини в Търговищка област, както и тези - в общо 48 села. От всичките 117 общински съветници в минипарламентите на региона, 49 са от ДПС. Общинският председател на партията отчете и това, че са дали необходимата подкрепа и на кандидатпрезидентската двойка на БСП, която събира 36 371 гласа от областта или 65,55 на сто от имащите право на глас.

Относно работата в новия местен парламент, д-р Кърджалиев поясни, че са готови да работят с всички партии в полза на обществото. „Ние сме с отворени обятия към всеки, който първо - не се срамува, няма комплекси и скрупули да партнира с ДПС, и второ - който демонстрира уважение към силата, която ние сме и хората, които представляваме. Имаме пълен карт-бланш, включително, ако ни потърсят и от ГЕРБ", заяви още той. „Ако имаме предложения - ще ги приемем", бе отговорът му на въпроса - биха ли приели зам. кметско място или председателство на Общинския съвет.

За балотажа коментарът му бе, че от ДПС добре познават профила на избирателя в общината и на тази база строят своите стратегически планове. „Ние сме земни хора, здраво стъпили на земята! Имаме и мечти, но си знаем и възможностите! На този етап община Търговище няма нужда и с разочарование го казвам - кмет от ДПС няма да е полезен за онзи дух, който съществува тук. Ние не искаме да причиняваме това на обществото", заключи стигналият до втори тур на местните избори кандидат за градоначалническия стол в Търговище.

С проявителите, насаждащи етническа неприязън и нетолерантност, той заяви, че няма да влизат в диалог, а ще търсят посредник - прокуратура, съд и полиция. „Няма да позволим да се прави политика по този начин. Нашето съвремие изключва такъв вид хора", категоричен бе д-р Кърджалиев.