charovna2017

обновена 8:59 AM EEST, Sep 19, 2019

Младежи от ПП ГЕРБ-Търговище на работно посещение в Брюксел

  • Публикувано в Политика

22032019

Представители на Младежи ГЕРБ - Търговище присъстваха на официалното откриване на изложбеното пространство „Атанас Буров” в сградата на Европейския парламент в Брюксел.

По покана на евродепутата Андрей Ковачев от Търговище за Брюксел заминаха Таня Станкова, Десимира Василева, Емел Мустафова и Пламена Петрова.

Веднага след завръщането си младежите от ПП ГЕРБ-Търговище споделиха впечатленията от посещението в белгийската столица, изразявайки благодарността си за предоставената им възможност да бъдат част от официалното откриване.

„Станахме част от това значимо събитие за България, тъй като за първи път в историята на институциите на ЕС част от Европейския парламент носи името на български общественик. А министър-председателят Бойко Борисов каза по време на откриването, че тепърва предстоят още такива инициативи, защото имаме много други знаменити държавници, хора на изкуството и културата, допринесли за развитието на Европа, които заслужават такова уважение”, акцентираха Младежи ГЕРБ-Търговище.


Те взеха участие и в презентация на тема "Представяне на работата и ролята на Европейския парламент в процеса на взимане на решения в ЕС", след което се срещнаха с българските евродепутати от групата на ЕНП и разговаряха по актуални политически проблеми и теми.

Решението за именуването на част от централната сграда на ЕП в Брюксел на Атанас Буров бе одобрено от ръководството на Европейския парламент в края на изминалата 2018 година по инициатива на българските евродепутати от ГЕРБ . Те, заедно с председателя на Фондация „Българска памет” д-р Милен Врабевски и българския еврокомисар Мария Габриел, дариха средства за изработването на бюст-паметника на Атанас Буров в ЕП.
 
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище