обновена 11:53 AM EEST, Sep 19, 2020

ГЕРБ – ТЪРГОВИЩЕ: ЩЕ БЪДЕМ КОРЕКТИВ НА ДОГОВОРЕНОТО ПРЕДВАРИТЕЛНО УПРАВЛЕНИЕ

  • Публикувано в Политика

br_noemvri_gerb1

ГЕРБ беше опозиция, сега пак ще бъде, но с осемте съветници ще бъде коректив на това управление, договорено предварително.

Това заяви днес пред медиите народният представител и лидер на партията в областта Лили Боянова. По думите й, договорката между БСП и ДПС не е от вчера. „Вече 12 години ние наблюдаваме какво се случва в община Търговище", каза още Боянова. Тя категорично подчерта, че след днешния направен избор на председател на Общинския съвет, нямат апетит към зам. кметските позиции и не биха влезли в коалиции с БСП и ДПС. Според нея, симпатизантите на ГЕРБ трябва да продължат да вярват, че статуквото може да бъде променено и даде за пример Силистра и Дулово.

„Бяхме свидетели на формирането на едно мнозинство от 19 души в Общинския съвет, което гарантира взимането на решения. Това мнозинство според нас създава един относителен комфорт за управляващите в Общината", каза д-р Венка Стоянова - съветник в новия местен парламент от листата на ГЕРБ и общински председател на партията. „Аз гарантирам пред вас, че ние с колегите ми ще оправдаем гласуваното ни доверие и ще продължаваме да работим открито", допълни тя.

Общинският лидер на ГЕРБ - Попово Стефан Иванов оповести, че днес ще внесат жалба за касиране на вота, както и че очакват прокуратурата да се самосезира и защити институциите от нападките на градоначалника на Попово, направени миналата седмица. Един от мотивите за жалбата до Административния съд е агитация в деня за размисъл и по време на изборите от организирана престъпна група, която обикаляла по домовете на избирателите. Активистът на ГЕРБ - Опака Борислав Борисов алармира за тревогата, обзела хората, подкрепили ГЕРБ на изборите. По думите му, някои от тях били заплашвани с уволнение чрез есемеси.