charovna2017

обновена 4:12 PM EET, Dec 6, 2019

Областният управител е на работно посещение в Брюксел

  • Публикувано в Политика

mstajkov17

Областният управител Митко Стайков отпътува за Брюксел, където ще участва в двудневна работна среща с областните управители от цялата страна.

За това информират от пресцентъра на Областната администрация.

Информационната визита в Европейската комисия ще се проведе в Центъра за посетители при ЕК.


Днес по време на срещата ще бъдат представени темите „Бъдещето на Европа“, „Многогодишната финансова рамка“, „Брекзит“, „Европейската политика за заетост“ и „Бъдещето на общата селскостопанска политика“. 


През втория ден информационното посещение на Европейската комисия ще продължи с представяне на Кохезионната политика 2021- 2027 и България. Йенс Местър - началник отдел „Международни отношения, корпоративна комуникация и центрове Европа Директно“ в Генералната дирекция „Комуникация“ ще разясни как да се комуникират европейските избори.

Ще бъде осъществена и видеоконферентна връзка от Люксембург, по време на която Велина Пендоловска от Генерална дирекция „Здравеопазване и безопасност на храните“ ще представи политиката на Европейския съюз в областта на здравеопазването, с акцент върху България.Посещението в Брюксел се организира в сътрудничество с Представителството на Европейската комисия в София.