charovna2017

обновена 4:02 PM EET, Jan 17, 2020

Жени ГЕРБ от област Търговище участваха в Регионална академия в Шумен

  • Публикувано в Политика

31032019

Представители на Жени ГЕРБ от цялата търговищка област гостуваха в Шумен, където взеха участие в първата Регионална академия на ЖГЕРБ.

30 дами от Търговище, Антоново, Омуртаг и Попово се включиха във форума, заедно с Жени ГЕРБ- Варна,Добрич, Плевен, Разград и домакините от Шумен.

„Темата на Регионална академия, в която се включихме бе „Жени за толерантност в живота и политиката”. Лекторите ни предадоха изключително емоционално своя опит, натрупан през годините, а едни от най-ценните съвети, които получихме бяха практическите насоки по темата”, разказа Дарина Костова, областен координатор на Жени ГЕРБ-Търговище и общински съветник.

Жени ГЕРБ-Търговище имаха възможността да дискутират със свои колеги по време на Академията въпроси, свързани с европейската политика, философия и ценности, местната политика в североизточния регион, толерантността в смесените райони и публичното говорене. Темите бяха поставени от лекторите на форума – проф. Добромир Добрев, Харалан Александров - социален антрополог, от психолога Ирена Соколова - председател на Жени ГЕРБ и от модератора на дискусията Роска Петкова, клубен ръководител на ЖГЕРБ-Шумен.


Регионалната академия на Жени ГЕРБ-Шумен бе уважена и от Любомир Христов, областен координатор на партията и кмет на община Шумен, общинския председател на партията и областен управител проф. Стефан Желев, народните представители от ПП ГЕРБ – Шумен д-р Румен Генов и Димитър Александров, областния координатор и кмет на Разград Валентин Василев, както и от областния координатор на ПП ГЕРБ-Търговище и кмет на града Дарин Димитров и областния управител на Търговище Митко Стайков.

„Женската организация на ГЕРБ наистина е един от най-мощните двигатели на партията, което ни дава възможност да променяме и развиваме регионите, в които живеем. А думите на Ирена Соколова, председател на ЖГЕРБ: „Силното лидерство и организираната, последователна екипна работа са ключа към успеха на ПП ГЕРБ”, ни дадоха допълнителна вяра и стимул, че задружни можем да работим в името на по-доброто бъдеще в страната и по региони”, споделиха Жени ГЕРБ-Търговище след приключване на Регионалната академия.
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище