charovna2017

обновена 8:34 AM EEST, May 30, 2020

ПП ГЕРБ-Търговище: „Международният фестивал за спектакли за деца „Вълшебната завеса” е традиция, която трябва да бъде запазена и развивана”

  • Публикувано в Политика

b13052019 1

Представители и членове на ПП ГЕРБ-Търговище уважиха с присъствието си официалното откриване на XX издание на Международния фестивал за спектакли за деца „Вълшебната завеса”.

Директорът на Драматичен театър – Търговище Петър Петров и д-р Дарин Димитров, кмет на града и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище приветстваха най-малките гости на откриването, пожелавайки им да се насладят на театралното вълшебство с разнообразни спектакли.

„Вече две десетилетия фестивалът заслужено отстоява мястото си в културния живот на града ни, както и в театралната карта на България. Този 20-и рожден ден е повод да отдадем дължимото пред тези, които са поставили началото на фестивала. Благодарност и към настоящия организационен екип, всички участници, артисти, които утвърждават авторитета на фестивала”,сподели кметът д-р Димитров.


В рамките на една седмица театри от Велико Търново, Бургас, Варна, Шумен, Ямбол, Кърджали, Видин и Сливен ще представят творчеството си на търговищка сцена. Международните участници пък са от Индия, Русия, Италия, Сърбия и Турция.

„Нашият фестивал отгледа 20 поколения, защото за мен всяка година е едно поколение в интелектуалното развитие на детето. В това отношение мога да кажа, че Търговищкият театър, заедно с Общината в града възпита 20 поколения театрали и деца с детско-юношеската драма и театър”, каза по време на официалното откриване директорът на Драматичния театър в Търговище Петър Петров.
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище