обновена 7:25 AM EEST, Jul 8, 2020

Делегати от област Търговище участваха в Националното събрание на ПП ГЕРБ

  • Публикувано в Политика

08072019 1

Делегати от структурите на политическа партия ГЕРБ от област Търговище взеха участие в Националното събрание на ГЕРБ в София, което се състоя на 07.07.2019 г.

Представителите на ПП ГЕРБ от Търговище, Омуртаг, Антоново, Опака и Попово заминаха за събранието, след гласуване от членовете на партията по време на общински събрания в края на месец юни. На форума в НДК присъстваха над 1200 делегати от цялата страна, които гласуваха важни промени в Устава на ПП ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията. Сред тях бяха областният координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище и кмет на града д-р Дарин Димитров, общинският ръководител на ПП ГЕРБ-Търговище и зам.-областен управител Панайот Димитров, общинският ръководител на ПП ГЕРБ-Омуртаг и областен управител на Търговище Митко Стайков, представители на Старейшини ГЕРБ-Търговище, Жени ГЕРБ-Търговище, Младежи ГЕРБ-Търговище и др.

„Предложено бе създаването на Етична комисия, която да следи както за вътрешнопартийната дисциплина, така и за действията на членовете и ръководните лица на партията. Тя ще бъде помощен орган към Изпълнителната комисия, който при нужда ще извършва проверки и ще предлага наказания”, коментира областният координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище д-р Дарин Димитров.


След Националното събрание в София общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Търговище разказа още, че по предложение на председателя на партията и министър-председател на Република България г-н Бойко Борисов ще бъде въведена диференцирана ставка за членския внос. А по думите на г-н Борисов по темата за променения размер на партийните субсидии, след проведения референдум хората очаквали действия, справедливост и промяна.

С подкрепата на 1046 делегата зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бе освободен от постовете в партията, а числеността на Изпълнителната комисия в ГЕРБ, която се състои от 11 души, бе запазена.

„По време на Националното събрание бе определено още, че занапред председателят на партията ще има двама, вместо, както е досега, трима заместници. А по предложение на Бойко Борисов - Цвета Караянчева и Тодор Стаматов Тодоров бяха избрани за членове на ИК на мястото на Цветанов и Бъчварова”, обясниха от ПП ГЕРБ-Търговище.

„Няма да има милост за никого, защото иначе ПП ГЕРБ няма да я има. Хората искат справедливост и са чувствителни. На Националната работна среща през януари предупредих, че трябва да светнат сините и червените лампички на някои хора, но те не ме разбраха. Навремето ни избраха и до ден днешен гласуват за нас, защото демонстрираме справедливост. Сега трябва да бъдем същите.Трябва да бъдем още по-добри”, заяви още в началото на Националното събрание Бойко Борисов. 

Във видеообръщение председателят на ЕНП Жозеф Дол посочи, че делегатите на Националното събрание, освен промени в Изпълнителната комисия, ще имат възможност да помислят за бъдещето на партията, като благодари за лоялния ангажимент на ГЕРБ към ЕНП и определи Бойко Борисов като истински лидер с визия за своята държава и ЕС.
 
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище