обновена 11:53 AM EEST, Sep 19, 2020

ГЕРБ НЕДОВОЛНИ ОТ ПОСЛЕДНАТА СЕСИЯ, ОСТАНАЛИ ИЗЛЪГАНИ

  • Публикувано в Политика

gerb_bsp_dps

БСП и ДПС ни излъгаха. При подготовката на Правилника бе постигнато споразумение броят на постоянните комисии към съвета да бъде пет, като отпадне комисията по евроинтеграция, която през миналия мандат е заседавала точно два пъти, но на сесията нещата придобиха друг облик. Това каза днес пред журналисти председателят на групата съветници от ГЕРБ Търговище - Панайот Димитров. Поводът за пресконференцията на съветниците от ГЕРБ бе приетият Правилник за дейността на Общинския съвет и структурирането на постоянните комисии в него.

На заседанието в четвъртък мнозинството в съвета реши комисиите да бъдат шест, като на пет от тях председателите са от БСП и ДПС. Единствено комисията по евроинтеграция, НПО и развитието на гражданското общество ще бъде оглавена от представител на ГЕРБ. „Получи се така, че ни дадоха тази комисия, която ние смятахме за излишна", коментира Панайот Димитров. Той обясни, че е участвал в преговорите и е разчитал на някаква политическа колегиалност, но явно за БСП и ДПС такова понятие не съществува. На въпрос - кои са персонално хората, които са го излъгали, съветникът посочи председателя на Общинския съвет - Севим Али, председателя на групата съветници от БСП Свилен Василев и Ерджан Бектешев от ДПС.

Относно избора на Сунай Хасанов за председател на правната комисия, от ГЕРБ подчертаха, че е недопустимо човек със съмнително минало да бъде лице на комисия, която ще извършва контрол за законността на решенията.

„БСП и ДПС действат от позицията на силата и на новото старо мнозинство. Нашите предложения дори да са конструктивни и добре приети от обществото, няма да бъдат гласувани от мнозинството, само защото излизат от ГЕРБ", каза пред медиите Недялко Неделчев. Въпреки всичко, съветниците заявиха, че това не ги притеснява, както и че ще продължат да работят за доброто на общината и заедно с останалите опозиционни сили ще се опитат да бъдат коректив на управлението.