обновена 10:10 AM EEST, Aug 5, 2020

От ГЕРБ-Търговище приветстваха участниците в събора "Фисекът пее"

  • Публикувано в Политика

07092019 8

Областното и общинско ръководството на ПП ГЕРБ-Търговище,заедно с членове от различните структури на партията бяха сред официалните гости на юбилейното издание на Тракийския фолклорен събор "Фисекът пее".

Традиционният събор се проведе за десета година в село Буховци,организиран от Народно читалище "Развитие-1906", кметството в селото,Община Търговище и множество спонсори.

Над 20 състава с общо над 200 участници от Варна,Шумен,Попово и Търговище представиха творчеството си пред събралите се гости в центъра на селото. Специален поздрав по време на Тракийския фолклорен събор отправиха ПФА "Мизия" с художествен ръководител Любчо Василев и Тракийско дружество-Варна.

Кметът на Търговище и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител на Търговище и общински ръководител на ПП ГЕРБ-Омуртаг Митко Стайков и зам.-областният и общински ръководител на ПП ГЕРБ-Търговище Панайот Димитров отправиха приветствие към жителите на селото и организаторите, които всяка година пазят тракийската фолклорна традиция,развиват я и я предават на следващите поколения.


"За мен е чест и голямо удоволствие всяка година около 6 септември - Съединението на Княжество България с Източна Румелия да съм сред Вас. Вярвам,че когато сме заедно и обединени, ние сме силни и вървим напред,пазейки традициите и мислейки за бъдещето",сподели с присъстващите д-р Дарин Димитров.

Той пожела на тракийците здраве, щастие, успехи и творческо вдъхновение.

"Благодарим Ви,че отново сме заедно и за поредна година показваме обичаите,традициите и културното наследство на тракийците. Гордеем се с Вашето творчество",каза по време на събора областният управител на Търговище и общински ръководител на ПП ГЕРБ -Омуртаг Митко Стайков.

Областното и общинско ръководството на ПП ГЕРБ-Търговище се включи по традиция в извилото се празнично хоро на площада в Буховци.
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище