обновена 11:42 AM EEST, Jul 16, 2020

ПП ГЕРБ-Търговище: Нека смело и отговорно да отстояваме идеалите и интересите на нашата общност

  • Публикувано в Политика

В навечерието на 134-годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия Търговище отбеляза тази паметна дата тържествено, с официална програма и уважение пред героизма на войните, загинали за Родината.

Ръководството на ПП ГЕРБ-Търговище и членове на партията уважиха проявите, посветени на историческите събития около 6 септември.

От I ОУ „Христо Ботев“-Търговище бе организирано шествие до Войнишкия паметник на бул. „Цар Освободител“, където бе проведена тържествена проверка заря. В нея специално участие взеха курсанти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ към Национален военен университет „Васил Левски“- гр. Шумен, Духовият оркестър към Община Търговище, Патриотичен клуб „Възраждане“ и ученици от различни учебни заведения в града.

"На 6 септември отбелязваме Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Паметен исторически акт отпреди 134 години, показващ как могат да бъдат постигнати и защитавани националните каузи и интереси. Нека днес, покланяйки се пред паметта на предците ни, постигнали с обща воля и всеотдайност Съединението,бъдем достойни пред тяхното непреходно дело", каза кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и областен координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище.
По думите му, единението е израз на зрелостта на обществото да отстоява себе си и да гради по-добрия утрешен ден единствено заедно,загърбвайки предразсъдъците и личните стремления.


"Нека гордостта и самочувствието,които ни носят величавите събития от 6 септември 1885 година, винаги ни дават сили смело и отговорно да отстояваме идеалите и интересите на нашата общност", пожела градоначалникът на Търговище д-р Дарин Димитров.

С организираните прояви от Община Търговище в навечерието на Съединението бе отбелязано и навършването на 103 години от Тутраканската епопея и 80 години от откриването на Войнишкия паметник в Търговище.
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище