обновена 10:20 AM EEST, Sep 20, 2020

Гергана Цонева от ПП ГЕРБ бе избрана за зам.-председател на Общински съвет-Търговище

  • Публикувано в Политика

thumb a29112019

Новоизбраните общински съветници от местния парламент в Търговище избраха Гергана Цонева от групата на ПП ГЕРБ за заместник-председстел.

Това се случи по време на първото редовно заседание на Общински съвет-Търговище.

След консултации с политическите сили, представени в съвета и съгласно Правилника за организацията и дейността на Общински съвет бяха избрани съставите на Постоянните комисии. Пламен Белколев от ПП ГЕРБ бе избран за зам.-председател на комисията "Икономическа политика", а Турхан Хаджиибрямолу за зам.-председател на "Териториално-срлищно устройство".

Отново от групата на ГЕРБ за председател на комисията "Образование и култура" бе избрана Анета Куманова, а Димчо Димов за председател на "Здравеопазване и социална политика". Весела Василева пък бе избрана за зам.-председател на комисията "Законност и установяване на конфликт на интереси".

По време на заседанието общинските съветници гласуваха и приеха докладните, касаещи Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Търговище, избора на Консултативен съвет, размера на на индивидуалните основни месечни заплати на кмета на общината и кметовете на кметства, структура и числеността на общинската администрация и др.

Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище