обновена 6:58 AM EEST, Jul 8, 2020

Наградиха най-добрите спортисти на Търговище за 2019 г.

  • Публикувано в Политика

18122019 3

Общински съветници и членове на ПП ГЕРБ-Търговище присъстваха на официалната церемония по връчване на годишните награди "Спортист на годината" и „Отбор на годината“ за 2019 г.

Община Търговище продължи традиция и отличи най-добрите спортисти за 2019 г. Те бяха лично поздравени от кмета на община Търговище и областен координатор на ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров и от областния управител на Търговище и общински ръководител на ПП-Омуртаг Митко Стайков.

Спортист на Търговище за 2019 г.стана състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева с треньор Христо Маринов. Второто място зае Ивана Петрова - състезател по вдигане на тежести, девойки 18 г., а трета в класацията стана Мирослава Минчева, също състезател по спортна стрелба.

Състезателят по спортна гимнастика Александър Христов бе отличен с наградата "Млада надежда" на Община Търговище.
Баскетболен клуб "Светкавица" бе удостоен като най-успешен отбор в общината.


Общо 26 индивидуални състезатели и 9 отбора бяха номинирани за престижната награда от спортните клубове в общината.
"Гордеем се с нашите спортисти, които тренират активно, постигат успехи, прославят себе си, града и страната ни. Опитваме се да създаваме добри условия, където да тренират и помагаме с каквото можем", коментира кметът и областен координатор на ПП ГЕРБ-Търговище д-р Дарин Димитров с пожелание за здраве и още повече спортни успехи през новата година.

Поздрав към всички наградени и присъстващи на церемонията отправиха Балетна формация „Търговище“, Модерен балет „Вега“ и Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“ към Младежки дом.
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище