обновена 7:58 AM EEST, Sep 24, 2020

ГЕРБ – ТЪРГОВИЩЕ: ИМА ОПАСНОСТ ОТ СПАД НА ДОВЕРИЕТО В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

  • Публикувано в Политика

obs_bankaВ декларация на общинските съветници от ПП ГЕРБ - Търговище, изпратено до медиите днес, и с обръщение към председателя на Общинския съвет, кмета на общината, колегите им от другите партии и гражданите на Търговище, се казва, че има опасност от спадане на доверието в институцията Общински съвет.

«Госпожо председател, позволяваме си да поставим следните въпроси:

*Защо се внасят докладни, които не отговарят на изискванията на законите в Република България?

*Кой осъществява контрола върху подготовката на докладните и в случай, че те поставят дори най-малкото съмнение върху нашите компетенции и произтичащи от това решения, кой носи отговорност?

Обръщаме се към физическите и юридическите лица, които, заради решението на областния управител, ще бъдат забавени в реализацията на своите бизнес инициативи. Уважаеми дами и господа, освен, че сме верни на върховенството на закона, ние като дясна партия уважаваме и бизнеса. Всички ние имаме интерес да опазим вашите инвестиции, защото те са не само за вас, но и за всички наши съграждани», пише още в декларацията и се иска по-засилен граждански контрол.

«Уважаемо госпожо председател, уважаеми господин кмет, обръщаме се към вас в качеството ви на императивни гаранти за спазване на законността при нашата работа - можете ли да гарантирате, че занапред няма да се допуска възможността да гласуваме докладни и проекторешения, които да работят не само срещу нас като общински съветници, но и като граждани», се казва още в писмото и в заключение се пожелава в работата на Общинския съвет местните избраници да се осланят на стремежа за подобряване живота във всички негови аспекти, а не на гласуване на решения, които просто трябва да се гласуват.