обновена 6:58 AM EEST, Jul 8, 2020

ПП ГЕРБ-Търговище се включи в празничната програма по случай 142 години от Освобождението на страната

  • Публикувано в Политика

03032020 7

Ръководството на ПП ГЕРБ-Търговище, общински съветници, членове на партията и представители на различните нейни структури се включиха в тържественото честване на 3 март - Националния празник на България.

В Търговище програмата по случай 142 години от Освобождението на България започнаха в храм "Св.Йоан Рилски", където бе отслужен молебен за здраве и благоденствие на българския народ. На площад "Свобода" пред множеството търговищенци и гости на града се състоя церемонията по издигане на националния трибагреник, след което бе поведено шествие до Паметника на българо- руската дружба. Там ученици от IОУ "Хр.Ботев" представиха музикално-поетичната композиция "В памет на поколенията". В празничната програма взеха участие още Духовият оркестър към Община Търговище и Фанфарният оркестър към IОУ. Венци и цветя на признателност бяха поднесени от името на евродепутатите от ПП ГЕРБ, депутата от ПП ГЕРБ за търговищки регион д-р Венка Стоянова, кмета д-р Дарин Димитров, областния управител Митко Стайков, директори на институции, общественици, граждани.

"Честит 3 март! Ден, в който вече 142 години отбелязваме възкресението на българската държавност. Ден, в който си спомняме и почитаме храбрите българи, борили се за свободата на България. За свободата на духа ни и свободата ни като личности обаче, ние трябва да водим битки всеки ден. Във времето, в което живеем, е все по-важно да си напомняме, че тази свобода не може и не бива да разменяме срещу сигурност, която често се оказва съмнителна и преходна. Затова, нека не затваряме очите си срещу неправдата, срещу нередностите. Да не се отказваме от гражданските си права и свободи, вярвайки (и вероятно заблуждавайки се), че така си осигуряваме лично спокойствие. Нека и в дните пред нас се уповаваме на девиза „Съединението прави силата“. Единение на свободомислещи, смели, открити към света хора, които отговорно градят бъдещето си!", пожела кметът на Търговище и областен координатор на ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров.


Празничната програма по повод Освобождението на България завърши под звуците на българска фолклорна музика и хоро, водено от кмета д-р Дарин Димитров, областния управител Митко Стайков и секретаря на общинската администрация Христалина Халачева. Инициативата "Пробуждане с хоро" е на Сдружение "Азбукари" и Единение "Българи за България", като в нея се включиха фолклорно-танцовите състави от Търговище. Целият площад бе изпълнен с хора, носещи в сърцата си българското и България, които отбелязаха Националния празник с чувство на гордост, признателност и почит.

"Преди 142 години българският народ отвоюва своята свобода в политически, духовен, културен, обществен аспект. Свободна държава и народ, зад които стоят героизмът, храбростта, всеотдайността, себеотрицанието, неуморният дух на онези възрожденци, опълченци, духовници, просветители, дали живота си, за да я има днес България. Поклон пред подвига, саможертвата и делата им!

Нека и днес бъдем единни в името на България, за по-доброто бъдеще на идните поколения, да пазим силно и безусловно българския дух, да бъдем горди с историята си и отговорни към утрешния ден!", гласеше поздравлението от ПП ГЕРБ-Търговище в празничния 3-ти март.
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище