обновена 6:58 AM EEST, Jul 8, 2020

"Образованието е приоритет и отговорност" - каза в Търговище зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова

  • Публикувано в Политика

thumb c06032020

"Образованието е приоритет и отговорност, защото дава най-бързия път към успеха.

Всяко училище има своя облик, а децата своите възможности и виждания", каза в Търговище заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Заедно с Маргарита Гатева – главен експерт от Дирекция професионално образование и Елка Станчева – началник на Регионално управление на образованието – Търговище посетиха II СУ "Проф.Никола Маринов".

Там зам.-министърът на образованието и науката имаше възможността нагледно да се запознае с процеса по изработване на стенопис от дванадесетокласниците от „Изкуства – Изобразително изкуство“. А в Актовата зала на училището присъства на репетиция на ученици от профил „Изкуства – Музика“.


"Важно е младите хора да съхранят ценностите, които им дават семейството и образователната система, да реализират успехите си, да дерзаят с достойнство, да направят правилния избор за своето бъдеще, което ще им позволи да се чувстват щастливи и удовлетворени", коментира още зам.-министър Михайлова.

Работната й визита в Търговище продължи със среща с педагогическия колектив на училището, на която учителите имаха възможност да зададат своите въпроси, касаещи сферата на образованието и науката.

Заместник-министър Таня Михайлова пожела на търговищките учители търпение, разбиране и сили за бъдещи успехи.
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище