обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Общинските съветници от ПП ГЕРБ - Търговище подкрепиха Бюджет 2021 на община Търговище

  • Публикувано в Политика

Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ-Търговище единодушно подкрепиха бюджета на община Търговище за 2021 година.

По време на редовното заседание на Общински съвет - Търговище с 31 гласа "за" и 1 "против" бе приета докладната записка, касаеща Бюджет 2021. Над 71 млн.лв. е макрорамката на бюджета, а о бщият размер на приходите е над 69 млн. лв. Увеличението спрямо предходната 2020 г. възлиза на 11 млн. лв.

"Въпреки трудностите в пандемията през изминалата 2020 година д-р Димитров и екипът му са изготвили балансиран и изпълним бюджет, с което община Търговище ще продължи своето обновяване. Бюджет 2021 има нашата подкрепа, а с общи усилия можем да надграждаме постигнатото", коментираха общинските съветници от ПП ГЕРБ-Търговище.


Най-голям дял в разходната част на бюджета е отделен на функция "Образование". Заложени са средства и за ремонти на 23 улици в града и 8 улици в населените места. В Бюджет 2021 на община Търговище са предвидени средства и за благоустрояване на кварталите в района на ул. „Скопие“ и този в района на ул. „Сава Геренов“ и ул. „Средна гора“. Ще продължи обновяването и на обектите от образователната инфраструктура и на тротоарите. Заложени са и над 2 млн.лв. за изграждането на нова клетка на Регионалното депо за битови отпадъци край с.Пайдушко.

Цялата капиталова програма за годината е публикувана в уебсайта на Общината:
https://www.targovishte.bg/budget/file/2021/01/BUDJET2021-Prilojenie%204.pdf
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище

 

Новината е тагната с: търговище пп герб