обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Представители на ПП ГЕРБ-Търговище уважиха 143-та годишнина от Освобождението на Търговище

  • Публикувано в Политика

a29012021 2

В празничния 29 януари - Деня на Освобождението на Търговище областният координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище и кмет на града д-р Дарин Димитров, общинският ръководител Панайот Димитров, общински съветници и представители на партията поднесоха венци и цветя в знак на признателност към загиналите за свободата на града.


По думите на ръководството на ПП ГЕРБ-Търговище, отдавайки почит към героите от историята, дали живота си за свободата на народа, търговищенци съхраняват паметта за най-значимите събития от миналото.

"29 януари - денят на свободата за Търговище, изградена и извоювана от предците ни, денят на надеждата за Търговище - да постигне заветите за бъдещето, денят на възкресението за Търговище - да превърне стремежите в реалност. Нека днес, 143 години по-късно, ние, жителите на Търговище да работим за обновлението на града ни, с отговорност в намеренията и действията ни да отстояваме ценностите, които ни водят напред, да бъдем обединени в името на обществото ни и идните поколения", пожелаха от ПП ГЕРБ-Търговище.


Венци и цветя пред паметника на ген. Казимир Ернрот и Морената в квартал „Вароша“ бяха поднесени от името на ПП ГЕРБ-Търговище и народния представител д-р Венка Стоянова.

По повод 29 януари - Деня на Освобождението на Търговище по традиция бе отслужена панихида в храм „Св. Успение на Пресвета Богородица“, а точно в 12.00 часа камбанен звън от двата православни храма огласи Търговище.
Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище
Новината е тагната с: търговище пп герб