обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Лидерите на „Републиканци за България“ на работна среща в Търговище

  • Публикувано в Политика

ccrb 160221

По-различна и нестандартна ще бъде предстоящата предизборна кампания.

Това каза по време на работна среща с медиите в Търговище Цветан Цветанов – председател на  ПП „Републиканци за България“. Той беше придружаван от зам. председателя на партията Павел Вълнев. 

На срещата бяха представени целите на новоучредената партия и визията й за развитие на България, както и насоките на предизборната кампания по секторните политики, за които ПП "Републиканци за България" ще работи занапред.

151236986 266583131541073 2253887504940560471 n

Преди малко открихме офис и в Попово, а след това ще открием и в Разград, каза Цветанов. Целта на поредната обиколка в страната е да се достигне до колкото се може повече симпатизанти и членове на новата политическа формация.

ПП „Републиканци за България“ вече изгради своето хоризонтално покритие в цялата страна. Това, което правим в този кратък период от време, освен да се подготвим за предстоящите парламентарни избори, е да представим най-добрите секторни политики, подчерта Цветанов.

От новата политическа формация залагат на младите хора.

Освен че залагаме на млади, знаещи и можещи хора, „Републиканци за България“ е първата регистрирала се за изборите партия в ЦИК, както и първата, която започна да представя секторните си политики, заяви той и поясни, че вече са били представени по иновативен начин „Правосъдие“ и „Земеделие“, а до дни и останалите – „Електронно управление“, „За българите в чужбина“, „Външна политика“ и др. Целта им е до началото на предизборната кампания симпатизантите им да бъдат запознати с всички секторни политики.  

150574370 350577082692402 335087748466693150 n

За нас е много важно да се сложи сериозен акцент върху върховенството на закона, електронното управление, защото смятаме, че то  трябва да бъде водеща политика за всички партии, независимо дали са отляво или отдясно, посочи Цветанов. Той обяви, че от партията ще предложат много сериозни предложения за решения, около които биха могли да се обединят и други политически субекти, независимо от тяхната политическа принадлежност и идеология.  По думите му, акцент ще бъде поставен и върху теми като енергетиката, социалната политика, подпомагане на малкия и средния бизнес, образование и др.

Като едно от силните качества на партията си, Цветан Цветанов изтъкна това, че дори и в ръководството си имат представител на българите в чужбина. Невъзможността да се гласува по пощата лидерът на „Републиканци за България“ определи като ограничаване на конституционното право на над 2 млн. български граждани зад граница.

Цветанов призова за по-висока избирателна активност на 4 април. „Трябва да преодолеем страха, особено в смесените региони, защото в 21 век това е недопустимо“, заяви той. 

Председателят на "Републиканци за България" отбеляза, че все още текат номинации за листите на партията, но до дни ще има яснота кои лица ще влезнат в тях. Това ще бъде една по-различна и нестандартна предизборна кампания,  заключи Цветанов.

От своя страна Павел Вълнев заяви, че след последната си среща с българи в Чикаго – всеки успял в своята си сфера, те са се обединили около каузата да помогнат на страната си. Трябва да се сложи край на този 30-годишен преход“, категоричен бе зам.председателят на ПП „Републиканци за България“.