обновена 11:53 AM EEST, Sep 19, 2020

ПРЕДСТАВЯТ ОБЛАСТНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ 2011-2015 НА ЗАСЕДАНИЕ ПРЕД СЪВЕТА НА СЕВЕРОИЗТОЧЕН РАЙОН

  • Публикувано в Политика

centur_sud_obl

Редовно заседание на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район ще се проведе този четвъртък в Добрич. В него ще участва и заместник областният управител на Търговище Елка Станчева, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

На заседанието ще бъде представен проектът на Актуализирания документ на Областната стратегия за развитие на Област Търговище 2011-2015 г. По процедура, документът подлежи на съгласуване от Регионалния съвет за развитие.

Очаква се да бъдат обсъдени и приети промени в списъка на представителите на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район и техните заместници в Комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и на Оперативните програми. Членовете на съвета ще обсъдят и проекта на Годишна индикативна програма за основните приоритети и дейности в работата на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район през 2012 година. Акцент в работата ще бъде гласуването на решения за подобряване на координационните механизми на взаимодействие в съвместната работа на Регионалния съвет, неговия Секретариат и органите за управление на регионалното развитие на областно ниво - Областните съвети за развитие.