обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

ПП ГЕРБ-Търговище се включи в празничната инициатива "Движение с патриотично настроение"

  • Публикувано в Политика

thumb a03032021

По повод Националния празник на Република България ръководството на ПП ГЕРБ-Търговище, кандидатите за народни представители от листата за 28 МИР-Търговище,

общински съветници, членове на партията и представители от всички нейни структури поднесоха венци и цветя пред паметника на българо-руската дружба, в знак на почит и признателност към героите, загинали за свободата на страната ни.

Малко преди това областният координатор на ПП ГЕРБ за област Търговище и кмет на града д-р Дарин Димитров, заедно с областния управител Митко Стайков, секретаря на общинската администрация Христалина Халачева, общинския ръководител на ПП ГЕРБ-Търговище Панайот Димитров и общински съветници от групата на ГЕРБ, се включиха в инициативата "Движение с патриотично стихотворение". В нея участниците съчетаха здравословното ходене в парка, по предварително зададен маршрут, с четене на патриотични стихове. Стартът бе даден на входа на централната алея на парк „Борово око“, а финалът бе пред паметника на българо-руската дружба.

"На 3 март традиционно се прекланяме пред подвига и саможертвата на предците ни и несломимия български дух, извоювал свободата на България. Вярвам, че днес, 143 години след Освобождението, този дух продължава да ни определя като нация и като местна общност. Този дух демонстрирахме и в последната година, изпълнена с трудности, които понякога ни заставяха да взимаме и нелеки решения. Но и предците ни, борили се за свободата, не са постигнали своя успех лесно. Нека помним, че не ги е спрял страхът от провал, а със задружни действия са положили основите на българската държавност след 1878 г.", каза д-р Дарин Димитров в празничния 3 март. Той пожела този родолюбив дух винаги да ни напомня, че не сме общност, която се бои от бъдещето, а общност, която го гради осъзнато и отговорно.

"Нека днес, въпреки предизвикателствата на времето, пред които сме изправени, заедно да градим съвремения облик на страната ни, да защитаваме ценностите и идентичността на Родината ни, стремейки се да работим за по-доброто бъдеще", пожелаха общинските съветници от ПП ГЕРБ-Търговище.

Пресцентър ПП ГЕРБ Търговище

Новината е тагната с: търговище пп герб