обновена 2:19 PM EEST, Oct 4, 2023

Борисов в Търговище: Държавата е тежко разделена

  • Публикувано в Политика

bb1 0322

Когато така тежко е разделена държавата, може спокойно да предложите на парламента, вместо "Съединението прави силата", да направи "Разединението прави слабостта".

Това заяви в Търговище лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

dd 0322

Заедно с него на среща с актива на партията в Търговище бяха депутатите Теменужка Петкова и Гюнай Хюсмен, както и председателят на Младежката структура Георг Георгиев.

Те бяха посрещнати от координатора за Търговище д-р Дарин Димитров, който припомни накратко за направеното в региона по време на управлението на ГЕРБ.

gh 0322

По думите на Хюсмен „ГЕРБ не е изчегъртан“. Като бивш областен управител на съседната Разградска област той напомни за отремонтирания път между двата града, както и за всички останали проекти по селата и в областния център.

tp 0322

От своя страна народният представител от Търговище Теменужка Петкова припомни цената на тока по време на тяхното управление и заяви, че „от 1 април няма да има нито 1 лев предвиден за компенсация“. Цената на тяхната некомпетентност я плащаме ние“, подчерта бившият енергиен министър, след което заяви: „Чувствам се горда, че съм завършила УНСС!“.

gg 0322

„Оказа се, че ние сме основен ценови регулатор в тази държава“, подчерта Георг Георгиев, визирайки вчерашните нападки срещу младежите от партията от страна на премиера и финансовия министър. „Хората се уплашиха не от това, че няма да има горива, а от цените им“, каза още председателят на младежката структура на ГЕРБ. 

bb2 0322

От казаното вчера от Кирил Петков и Асен Василев стигнах до извода, че в България има две партии – ГЕРБ и Младежи ГЕРБ, заяви Бойко Борисов. И допълни, че „можем да променим промяната с нашите младежи“, но изрази и притеснението си от евентуални репресии срещу младежката организация на ГЕРБ.

Нагледно показа ставките на цените на горивата, тока и хляба при неговото управление и сега с думите: „Това нямаше да се случи, ако ГЕРБ управляваше!“.

„Предложихме няколко пъти - освободете държавния резерв, за да може да се работи спокойно. В Германия ме чуха и го направиха“, коментира още Борисов.  

Колкото по-бързо си заминат, толкова по-добре, каза той. „Една къщичка за птички няма да направят. Кой управлява по-добре?!“, отбеляза Борисов и допълни: „Тъкмо оправихме държавата, дойде "промяната" и ви върна в първи клас“. 

„Когато така тежко е разделена държавата, може спокойно да предложите на парламента, вместо "Съединението прави силата", да напише "Разединението прави слабостта", посочи той.

Ресторантьорът Тодор Янакиев от Търговище приветства Борисов за това, че с намаленото на 9% ДДС в туризма са избегнати фалити на негови колеги в бранша. „Щяхме да пътуваме по нов път до Варна, ако бяхте на власт“, каза още той, визирайки отсечката на „Хемус“ от Буховци до Белокопитово. „Никога няма да пътувате! Никой повече няма да се хване да строи – ще си останете с това, което сме направили – на бизнеса да му е добре, на туризма да му е добре, както и на всички граждани. До тука беше строителството“, заключи Борисов.