обновена 6:57 AM EEST, Jul 19, 2024

Джейхан Ибрямов: Не искаме да ни харесват - искаме да ни чуват!

  • Публикувано в Политика

 275334518 658723552111886 627637409756018743 n

Инфлацията в България е над 10 процента и е най-високата в цяла Европа.


Това заяви днес на брифинг народният представител от ДПС Джейхан Ибрямов, малко преди да започне приемната му за граждани.


Средната инфлация в Европа е 4,9%, а в България е вече над 10 на сто. Тя започна още през май миналата година. Тогава предупредихме служебния премиер Стефан Янев: "Вземете мерки!". Такива обаче не се взеха, заяви депутатът от Търговище.


Ежедневно чуваме празно говорене от правителството. Свидетели сме на всекидневни скандали в управляващата коалиция, отбеляза той. За нас това управление не е легитимно, заяви той и допълни, че "легитимност има, когато има видими резултати от работата".


По думите му е "най-лесно да се иска вот на недоверие". Той изрази личното си мнение, че на управляващите "не трябва да им се дава никакъв толеранс". "Войната в Украйна спасява правителството, каза Ибрямов и конкретизира, че в момент на война и бежанска криза да се остави страната без кабинет, не е решение.


ДПС е яростна и твърда опозиция. Ние бяхме твърдо против този бюджет. С него сме доникъде! Час по-скоро трябва да се преструктурира! Инфлацията ще продължи да се покачва. Необходима е реформа, категоричен бе депутатът.


Ние не искаме да ни харесват. Искаме да ни чуват! Сериозно сме загрижени за ситуацията, в която се намира страната, подчерта той.

Ибрямов съобщи, че е направил лично проучване в основни аптечни вериги. Оборотът за последната една година е намалял с близо 10 на сто, но цените на лекарствата са се вдигнали, каза още народният представител от ДПС. Според него трябва да се търсят механизми и реални методи за сваляне на инфлацията за храни от първа необходимост и за лекарства. 


Народният представител сподели, че често идва в региона, за да чуе проблемите на местните. Хората в малките населени места търсят кметовете, а те - нас. Търсят ме по всевъзможни въпроси - и лични, и общински, и от здравен или социален характер, поясни Ибрямов. За приемната му днес чакаха над 40 души.