обновена 7:32 AM EEST, Jun 23, 2024

Теменужка Петкова: Ще се отнесем с необходимото уважение и отговорност

  • Публикувано в Политика

325694727 724272669061681 1287124102218190060 n

Основната причина за разнобоя в обществото са "Продължаваме промяната", които осъзнато противопоставят партиите в парламента да не си говорят и манипулират целия процес.

Това заяви днес в Търговище народният представител Теменужка Петкова.

Тя коментира пред журналисти актуалната ситуация в парламента и последните взети от него решения. В срещата с медиите участва и областният координатор на ПП ГЕРБ в Търговище д-р Дарин Димитров.

Търговищкият депутат накратко коментира действията по казуса "Джемкорп".

Българският парламент създаде временна комисия, която анализира и провери всички факти и обстоятелства по отношение на подписването на меморандума с „Джемкорп“ и съответно неговото прекратяване. Резултатите от тази проверка показаха изключително притеснителни факти. Това е един документ, който би могъл да доведе до много сериозен риск за нашата енергийна и национална сигурност", заяви Петкова.

Докладът на комисията е изпратен до МВР, ДАНС и Министерски съвет. Надяваме се компетентните органи да предприемат всички необходими действия, за да се стигне до истината за този документ, изключително неизгоден за България, подчерта тя.

Пред журналисти Петкова акцентира и върху взетото от парламента решение през миналата седмица, с което задължава Министерски съвет да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост с Европейската комисия в частта "Енергетика". "Това е едно стратегическо, ключово решение за България, тъй като е свързано с нашата икономика на практика и касае всеки един от нас", заяви Петкова.

Ние ще се отнесем с необходимото уважение и отговорност, заяви Теменужка Петкова по повод връчения днес от президента трети проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП.

Като първа политическа сила ПП ГЕРБ направи всичко възможно, за да оправдае доверието на хората. Ние предложихме кабинет, който се състоеше от изключително качествени хора - равноотдалечени от всички политически партии. Предложихме за премиер кандидатурата на един достоен човек, какъвто е проф. Габровски. За съжаление нашият кабинет събра само 115 гласа и те не ни достигнаха, за да има днес България едно стабилно и отговорно управление, каза народният представител.

Ако у нас няма правителство, вината е на „Продължаваме промяната“, категорична бе Теменужка Петкова.