charovna2017

обновена 11:03 AM EEST, Sep 19, 2018

Спорт

Спорт

Занимания по кинезитерапия и лечебна физкултура в Детския комплекс в Търговище

decadg 0915

Нова форма ще бъде разкрита към ЦПЛР – Обединен детски комплекс в Търговище.


Започваме новата учебна година с хубава новина за родителите на деца от детските градини и учениците от началните класове. Със съдействието на община Търговище към нашия център е разкрита нова форма за работа в направление „Спорт” – Кинезитерапия/Лечебна физкултура. Безспорни са ползите от такива занимания във време, когато отчитаме, че деца ни стават все по-обездвижени. Новата форма се въвежда във връзка с изпълнение на стратегическата цел – профилактика и рехабилитация на детското здраве, заложена в Стратегия за развитието на предучилищното и училищното образование в община Търговище за периода 2016-2020 година, сподели директорът на ОДК Валентина Радева.

Заниманията ще се провеждат два пъти седмично в групи, сформирани в детски градини и училища, където има условия за работа и се установи най-голям брой на деца с начални гръбначни изкривявания. Това ще бъде направено с безплатен преглед, извършен от специалист, със съгласието на родителите. Ръководител на заниманията е Виктория Николаева – специалист по Кинезитерапия и преподавател по Физическа култура и спорт, допълни Радева.

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

20 медала за „Вариант 5“ от Държавното първенство по колоориентиране

37613277 1839410762805822 6343302023403798528 n

С 20 медала се завърнаха състезателите на СКО „Вариант 5“ – Търговище от Държавното първенство по колоориентиране.


Състезанието се проведе край Старозагорски минерални бани през уикенда.


Със златни медали от спринта се окичиха Яна Илиева/14/, Десислава Димова/35/ и Петър Тодоров/45/, със сребърни медали - Калоян Петров/16/, Цвета Илиева/20/, Николай Колев/21/и Владимир Колев/35/, а с бронз - Юлия Георгиева/12/ и Благовеста Пенчева/45/.


В дългата дистанция „Вариант 5“ спечели 7 медала: злато за Яна Илиева/14/, Калоян Петров/16/, Николай Колев/21/ и Младен Джулиев/50/, сребро за Петър Тодоров/45/ и бронз за Ивет Атанасова/12/ и Цвета Илиева/20/.


Четири щафети на „Вариант 5“ са с медали от Държавното първенство по колоориентиране в последния ден. Златни медали спечелиха 14-годишните момичета Емили Александрова, Ренета Ненкова и Яна Илиева, както и 20-годишните Александрина Павлова, Бетина Бонева и Цвета Илиева. Със сребро се завърнаха 16-годишните момчета Ивайло Цонев, Дани Бонев и Калоян Петров, а с бронзови – 16-годишните момичета Пламена Христова, Йоанна Петрова и Елена Илиева.

 

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Много добро представяне на ориентировачите ни на Държавното първенство край Стрелча

 41341852 1915393978540833 7795590793015590912 o

С много медали се завърна СКО "Вариант 5" от Държавното първенство за 20-21 г., провело се край Стрелча.

На дългата дистанция първия ден със злато се окичи Иван Сираков /21/. Сребърен медал спечели Мария Дерменджиева /20/, а бронзови - Цвета Илиева /20/ и Кирил Николов /21/. Димитър Желязков остана четвърти. Интересен,техничен и много тежък район, съобщи треньорът Петранка Ангелова.


Във втория състезателен ден златни медали завоюваха мъжката ни щафета /Димитър Желязков, Иван Сираков и Кирил Николов/ и женската щафета /Цвета Илиева, Мария Дерменджиева и Антония Григорова/.  


Малко не достигна на по-младите ни състезатели, участвали за 20 г. : Ренета Ненкова, Яна Илиева, Бетина Бонева, Дани Бонев, Здравко Овчаров и Калоян Петров, и останаха четвърти и в двете щафети, допълни треньорът.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Георги Стоянов – първи в многобоя на турнира ”Йордан Йовчев”

37265720 10212970770691046 5710670396018130944 n

Над 100 деца от 10 клуба по спортна гимнастика в България се включиха в четвъртото издание на турнира „Йордан Йовчев” за купата на „Дженерали” в зала "Арена Армеец” в гр. София.

Състезанието бе открито от легендарния Йордан Йовчев, а почетни гости бяха най-успелият български плувец Петър Стойчев и гимнастичката Ренета Камберова.

Само няколко дни след Държавното първенство гимнастиците на СК ”Торнадо” Георги Стоянов, Радостин Янев и Константин Куцаров, възпитаници на ЦПЛР-ОДК, се представиха отлично и заслужено спечелиха трето място в отборното класиране, бронзови медали и чек за 300лв. , оставяйки пред себе си само отборите на "Левски" и „Л.Солачки”.

В индивидуалното класиране над всички бе Георги Стоянов с 109.625 т. Той заслужено бе награден със златен медал, купа и таблет. Момчетата бяха поздравени лично от идола си Йордан Йовчев за постигнатия успех. Поздравления получиха и треньорите Йордан Савов, Борислав Илиев и Снежана Стоянова. 

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Десет награди за Клуб "Аероелит" от турнир в Русе

406

С много награди се завърнаха младежите на Клуб „Аероелит” към Младежки дом - Търговище, с ръководител з.м.с. Николай Николов, от Национален турнир по авиомоделизъм за деца и юноши в Русе. Организатор на състезанието бе Спортен Модел Клуб Приста - Русе.


Отборът на Търговище участва в шест от класовете и взе награди във всеки от тях. Състезанието бе смесено, младежи и възрастни се състезаваха заедно. Ръководител на групата от Клуб „Аероелит” бе Данчо Калнъков. Ето и наградите:


Клас F1A- планери – Борислав Терзиев – първа награда; Мартин Стефанов – трета награда;
Клас F1B – гуменомоторни – Ангел Ангелов– второ място;
Клас F1H – малки планери – Георги Иванов – трето място;
Клас P-30 – малки гуменомоторни – Мартин Стефанов – втора награда, Ивайло Стойчев – трето място;
Тренкорд – скоростен авиомодел – Александър Йорданов – трета награда;
HLG – модели от ръка - Александър Йорданов – втора и трета награда, Ивайло Стойчев - трета награда.

ЦМДИ Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

СК ”Торнадо”- шампион при младежите и вицешампион при момчетата старша на Държавното първенство

37219698 10212964413612123 1015033885966204928 n

В продължение на седмица в зала „Арена армеец” в гр. София се проведе Държавното първенство по спортна гимнастика за 2018 година за всички възрасти. Участваха над 200 гимнастици от цялата страна.

СК ”Торнадо” Търговище участва с отбори при момчетата младша и старша, юношите младша, младежи и мъже, съставени от гимнастици от ЦПЛР-ОДК.

Възпитаниците на треньорите Йордан Савов, Борислав Илиев и Снежана Стоянова се представиха отлично, макар че подготовката им беше във физкултурен салан. 

Отборът на младежите в състав: Георги Иванов, Исмет Исметов и Пламен Шейтанов, безапелационно завоюва отборната шампионска титла, оставяйки след себе си „Черноморски юнак” Варна и ЦСКА.

Георги Иванов е вицешампион на халки и висилка и трети на прескок и многобоой.

Пламен Шейтанов е бронзов медалист на успоредка и висилка, а Исмет Исметов е шести на кон с гривни.

Вицешампионска титла, след ЦСКА, завоюваха момчетата старша в състав – Георги Стоянов, Джан Мустафов, Златко Златков и Миркаан Даян Стефанов.

След много оспорвана игра Георги Стоянов се класира трети в многобоя, но завоюва шампионска титла на успоредка и висилка, вицешампион и трети на халки.

Миркаан Даян Стефанов е в призовата шестица в мообоя и уредите.

В най-многобройната възраст СК ”Торнадо” участва с два отбора. Първият отбор /Радостин Янев, Константин Куцаров, Данаил Руменов, Шуаийп-Ефе Мартинов, Християн Василев и Мерткан Алейдинов/ остана на крачка от третото място и се класираха четвърти отборно.

Вторият отбор /Алегзандър Иванов, Павел Милчев,Мерт Ахмед, Николай Лалов, Александър Тотев и Даниел Недков /, съставен от момчета на 6-8 години, се представи много добре. В индивидуалното класиране Радостин Янев е шампион на кон с гривни, вицешампион на прескок и трети в многобоя.

Константин Куцаров е осми на кон с гривни.

В последния ден преди състезанията, Димитър Иванов се контузи и не можахме да сформираме отбор при юношите младша. Станислав Кирилов, Пламен Каралийски и Красимир Димитров се представиха според възможностите си. Ивелин Иванов се класира на четири шампионата при мъжете, което е голямо постижение, като се има предвид, че нямаше никакви условия за подготовка. Голяма радост донесоха и бившите гимнастици на СК ”Торнадо” Светослав Ангелов и Добромир Стойнев, сега студенти в НСА. Светослав Ангелов /ЦСКА/ е шампион в многобоя, кон с гривни, халки и успоредка и трети на висилка, а Добромир Стойнев /НСА/ е шести в многобоя, сподели треньорът Снежана Стоянова. 


Ръководството на СК ”Торнадо” е изключително доволно от представянето на възпитаниците си на най-важното състезание за годината. Веднага след шампионата част от състезателите отпътуваха за Сърбия на спортен лагер. През месец август гимнастиците ще летуват в КК „Св. Св. Константин и Елена”.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Нашите ориентировачи спечелиха и купа „СиВен“

40635139 1907015039378727 7418243723827347456 o

СКО „Вариант 5“ - Търговище спечели и купа „СиВен“ в състезанието край Шумен.


Припомняме, че през уикенда се проведоха 27-мите състезания по спортно ориентиране за Купа „Шуменска крепост“ и купа „СиВен“.


След като още в първия ден нашите ориентировачи грабнаха купа „Шуменска крепост“, в събота спечелиха и другата – „СиВен“.


Първи места заеха Камен Тонков/10/, Джан Ахмедов/12/, Емили Александрова /14/ и Мария Дерменджиева/18/. На второ място се класираха Ренета Ненкова/14/ и Таня Тодорова/40/.


В щафетните бягания „Вариант 5“ участва с 8 щафети, като 4 от тях успяха да влязат в тройката.


Първи места за най-малките в състав: Джан Ахмедов, Теодор Маринов и Емили Александрова и елитните състезатели Мария Дерменджиева, Здравко Овчаров и Димитър Желязков.
С бронзови медали се окичиха младежите Калоян Петров, Дани Бонев и Ренета Ненкова и ветераните Петър Тодоров, Десислава Димова и Петранка Ангелова.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Гимнастиците на „Светкавица” защитиха отборната шампионска титла

37009911 1823193114440109 3081827064253251584 n

В зала „Арена Армеец” гр. София от 02-06.07.2018 година се проведе Държавният личен отборен шампионат по спортна гимнастика. При момчетата младша възраст взеха участие 19 отбора. СКСГА „Светкавица” участва с един отбор в състав: Александър Христов, Толга Абдурахманов, Огнян Николаев, Илкай Шевкетов, Александър Христомиров и Джем Ахмедов. Момчетата играха отлично и успяха да защитят отборната шампионска титла - Държавни шампиони за 2018 година в отборната надпревара.

За съжаление поради контузия на Стоян Вълчев не участвахме с втори отбор, но Цветелин Стоев и Емир Ъшък играха индивидуално и се представиха добре. В индивидуалното класиране при момчета младша възраст имаме трима състезатели в многобоя. Шампион в многобоя за 2018 година стана Александър Христов, освен това той е шампион на висилка, сребърен медалист на кон с гривни и халки, бронзов медалист на земна гимнастика и 4-то място на успоредка, разказа Румяна Станчева - председател на клуба.

Толга Абдурахманов в многобоя е на 6-о място, а в шампионата на уреди има три бронзови медала - на земна гимнастика, успоредка и кон с гривни, а на висилка е 5-ти. Александър Христомиров е шампион на прескок, Илкай Шевкетов е 8-ми в многобоя.

При момчета старша възраст участваха Валентин Витанов – 14-то място в многобоя и Дилян Хараламбиев - 20-то място. Те също показаха добра игра, но липсата на зала при тях, както и в по-голямата възраст се отрази негативно, тъй като програмата им е по-сложна, а без системни тренировки е трудно постижимо да се изпълни качествено. При юноши старша възраст участваха трима състезатели: Теодор Трифонов стана шампион в многобоя и завоюва още два златни медала на халки и успоредка и четири бронзови медала –земна гимнастика, кон с гривни, прескок и висилка. Първия ден игра на максимум и постигна много добър резултат, който е контролно за европейското първенство в Глазгоу през месец август. На шампионата беше по лежерен, което му се отрази и на класирането, поясни Станчева.

36986391 1823193107773443 2948894368993378304 n

Младен Младенов е 9-ти в многобоя с участие в три шампионата - земна гимнастика и прескок с 8-ми резултат и висилка 6-то място. Сезер Топчу е на 7-мо място в шампионата на халки, беше резерва в шампионата на кон с гривни и успоредка.

Разбира се, че момчетата се бориха, но седмицата лагер в София въобще не беше достатъчна, за да покажат това, което могат. Да се надяваме, че от месец септември ще влезем в залата и че ремонтът ще е приключил, каза Румяна Станчева.

На 06.07.2018 година веднага след шампионата на мъжете се проведе турнирът на Йордан Йовчев за купата на „Дженерале”. СКСГА „Светкавица” участва с три състезатели по регламент - двама от възраст момчета младша Толга Абдурахманов и Илкай Шевкетов и един в момчета старша възраст Александър Христов, който се справи много добре с новото предизвикателство. Момчетата станаха 4-ти в отборната надпревара и получиха купа и подаръци от организаторите и чек за 150 лева парична награда.

Ръководството на СКСГА „Светкавица” гр. Търговище Румяна Станчева – Председател, Румяна Чукарска – треньор, Дмитрий Николов и Кирил Кирилов - съдии в шампионата, са доволни от представянето на момчетата и изказват благодарност на състезатели и родители за добрата организация. 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

СКО „Вариант 5“ - първи отборно в надпреварата за купа „Шуменска крепост“

40414364 1904708156276082 2633433517932937216 o

Вчера започнаха 27-мите състезания по спортно ориентиране за Купа „Шуменска крепост“ и купа „СИВЕН“.


Търговищкият клуб „Вариант 5“  спечели първото място в комплексното класиране за купа „Шуменска крепост“, пред отборите на „Бегун“ Варна и „Академик“ Варна.


Със златни медали се окичиха Камен Тонков/10/, Джан Ахмедов/12/ и Ренета Ненкова/14/.


Сребро завоюваха Петър Тодоров/45/ и Благовеста Пенчева/отворен маршрут/, а бронз - Емили Александрова/14/,Калоян Петров/16/, Мария Дерменджиева/18/, Десислава Димова/35/ и Таня Тодорова/40/.


Днес ще бъде даден стартът за средна дистанция за купа „СИВЕН“, а утре ще се проведат щафетните състезания.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Младежка спортна фиеста организират в Търговище

deca futbol dttrg

Търговищкият ученически парламент към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс и Община Търговище канят всички ученици на Младежка спортна фиеста под наслов „Елате с маратонки“.


Проявата се организира по повод приключване на учебната година и ще се състои на 26 юни, вторник, от 17.00 часа в пространството до главния вход на стадион „Димитър Бурков” и площадката за стрийт фитнес до езерото в парка „Борово око“.


Планирани са различни спортни занимания. Началото на фиестата ще бъде поставено с разгряващ флашмоб със зумба и jumping fit упражнения. Националният състезател по спортна стрелба Янина Станчева и треньорът в спортен клуб „Торнадо“ Николай Димитров ще влязат в ролята на фитнес инструктори. Те ще направят демонстрация на спортни упражнения, подходящи за тийнейджъри, на площадката за стрийт фитнес до езерото. От клуба по ориентиране „Вариант 5“ пък ще преведат всички желаещи по трасе за начинаещи. Предвидени са още занимания по стрийтбол, бадминтон и спортна гимнастика.


С провеждането на спортната фиеста младежите от Търговищкия ученически парламент и Община Търговище пожелават една физически активна и ползотворна лятна ваканция на учениците от града.

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

4 златни и 3 сребърни медала за „Вариант 5“ от шампионата в Словения

40291119 2252523934775842 1051223125783478272 o

Четирима състезатели от „Вариант 5“ участваха за националния отбор в шампионата на Югоизточна Европа в Словения.


Организаторите се постараха да направят едни наистина запомнящи се състезания като проведоха стартовете на интересни, трудни физически и технически райони и дори направиха живо телевизионно предаване от спринтовата дистанция. Карстовият терен за средната дистанция и щафетата беше истинско предизвикателство за всички състезатели с многобройните понори, камъни, труднопроходими участъци и неравен грунд. Дългата дистанция беше в района на пистите на най-добрия ски-курорт в Словения – Черкно, а спринтовата дистанция беше в самия град, разказа треньорът Петранка Ангелова.


В българския национален отбор бяха включени 4 състезатели на СКО „Вариант 5“ Търговище – Мария Дерменджиева (Жени 18), Калоян Петров (Мъже 16), Димитър Желязков и Иван Сираков (Мъже Елит).


Иван Сираков се завърна с 3 златни и 1 сребърен медал. Той успя да спечели всички индивидуални дисциплини, а в щафетната надпревара мъжкият отбор остана на второ място. Мария Дерменджиева стана шампионка на Югоизточна Европа в щафетата заедно със сестрите Евангелина и Андрея Дякови. Тя зае второ място в средната дистанция и 4-то и 5-то в другите две индивидуални дисциплини. Калоян Петров успя да направи много добро бягане на дългата дистанция и заслужи сребърен медал при 16-годишните момчета. Така състезателите на „Вариант 5“ се завърнаха от Словения със 7 медала – 4 златни и 3 сребърни.


Предстои държавното първенство дълга дистанция и щафети за мъже и жени, и младежи и девойки до 20 години в околностите на гр. Стрелча на 8-9 септември.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Отборът на СКСГА „Светкавица” - вицешампион по спортна акробатика

35552112 1789263181166436 8213558129586077696 n

Горна Оряховица беше домакин на Държавното лично и отборно първенство по спортна акробатика. В състезанието взеха участие 160 състезатели от клубовете в страната.


СКСГА „Светкавица” гр. Търговище участва в една възраст 9-11 години. При момчетата за СК „Светкавица” се състезаваха Александър Христов, Толга Абдурахманов, Огнян Николаев и Джем Ахмедов. Момчетата изпълниха съчетанията си със старание, без груби грешки и отстъпиха само на отбора на Нефтохимик – Бургас – II място отборно.


На финал влезе само Александър Христов, но на силова стойка едно незадържане го отстрани от призовата тройка.

35763229 1789263174499770 1241594660665688064 n
При момичета 9-11 години клубът се представи с индивидуална участничка - Виктория Стоянова, която изигра много добре своето съчетание, въпреки че е дебютантка в този спорт.


Ръководството на СКСГА „Светкавица” - председателят Румяна Станчева и треньорът Румяна Чукарска, споделиха, че са доволни от представянето на състезателите. Те бяха поздравени от генералния секретар на БФСА – Недко Костадинов - бивш състезател на СК „Светкавица” гр. Търговище по спортна акробатика, с бронзов медал от Европейско първенство при смесени двойки.

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Ангел Генчев световен шампион при ветераните в Барселона

39760493 2139148439692914 56213687316250624 o

Ангел Генчев стана световен шампион при ветераните на "Мастърс" първенството в Барселона.


Търговищкият щангист се състезава в категория 69 кг при 50-годишните. Постиженията му от 96 кг изхвърляне и 122 кг изтласкване му гарантираха златния медал.


Това е втори златен медал за България, след като вчера пловдивчанинът Асен Златев триумфира в категория до 69 кг във възрастова група между 55 и 60 г. Той приключи с двубой от 192 кг след 87 кг в изхвърлянето и 105 кг в изтласкването.


Припомняме, че миналата година Ангел Генчев спечели първото място на световните игри за ветерани World Masters Games 2017 в Нова Зеландия. Тогава той събра двубой от 220 кг, 95 изхвърляне и 125 кг изтласкване.


Снимка: Е. Кадийски

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Мелис Йонузова на финал на Евро 2018 по бокс

34963392 10157173002174796 1750792737600307200 o

България класира две боксьорки за финалите от първата сесия на полуфиналите на европейското първенство за жени, което се провежда в столичната „Асикс Арена“. Днес в спор за титлите ще излязат Севда Асенова (48 кг) и Мелис Йонузова (64 кг), съобщава сайтът на Българската федерация по бокс.


В кат. до 64 кг Мелис буквално отказа опитната украинка Мария Бова Бадулина. Българката се хвърли в атака още с началния гонг и връхлиташе на съперничката си като оса. Във втория рунд Йонузова изпрати Бадулина в нокдаун, в третия украинката получи предупреждение за нечиста игра, а малко след това не можа да излезе от второто отброяване на съдията и се отказа 2 минути преди края на срещата.

Така в рамките на 2 месеца Мелис Йонузова ще играе на втори европейски финал, след като в Румъния спечели титлата до 22 години. Съперничка в спора за златото днес ще й бъде туркинята Сема Чалъшкан, която победи в другия полуфинал Екатерина Диник от Русия.

„Щастлива съм! Не очаквах толкова от себе си, но със сърце всичко се постига. Доре не успях да се изморя толкова“, сподели след мача си Мелис Йонузова.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

"Вариант 5" с много добро представяне на състезанията за Купа „Сливен“

39502199 1887412198005678 977601489339940864 o

Състезатели на СКО „Вариант 5“ взеха участие в тридневните състезания за Купа "Сливен" край Котел.

В спринтовата дистанция Иван Сираков/ 21Е/, Таня Тодорова /40/ и Петранка Ангелова /45/ заеха първите места в своите групи. На второ място се класира Димитър Желязков /21Е/,  Н трето - Емили Александрова /14/, Теодор Маринов /14/, Яна Илиева /16/, Александрина Илиянова /21А/, Павлин Димитров /40/, Стефан Вампоров /50/ и Николай Видов /отворен дълъг маршрут/.

От двете средни дистанции в общото класиране първи места заеха Яна Илиева /16/, Владимир Колев /35/ и Петранка Ангелова /45/. Втори станаха Калоян Петров /16 /, Мария Дерменджиева /18/ и Николай Видов /отворен дълъг/. На трето място се класира Александрина Илиянова /21А/.

В комплексното класиране "Вариант 5" зае трето място след отбора на "Валди" София и "Браунтим" Велико Търново.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Отборът по тенис на маса на Първа гимназия - вицешампион на Ученическите игри 2018

455319 received 1810921355869602

Вицешампиони и сребърен медал при момчетата 5-7 клас завоюва отборът по тенис на маса на Първо СУ "Свети Седмочисленици" на финалите на Ученическите игри 2018.

Първенството се проведе от 31.05 до 3.06.2018 година в град Разград, с участието на десетте най-добри отбори по тенис на маса в България, съобщиха от училището.

Отборът на момчетата в състав Иван Маринов, Антоан Антонов, Стефан Стефанов, Ерай Ахмедов и Михаил Банков, спечели всички срещи от предварителната група по категоричен начин. Показа воля и характер, желание за победа и извоюва първо място в групата.

На полуфинал тенисистите победиха отбора от град Ардино с убедителното 4:0, но на финала след равностойна игра отсъпиха на отбора на град Панагюрище.

В индивидуалния турнир отлично се представиха Стефан Стефанов, който спечели бронзов медал, Иван Маринов - завоювал IV място и Антоан Антонов - V място.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Мирослава Минчева спечели златен медал на турнира в Сърбия

39086614 1821317474624042 1051478182416351232 n

Мирослава Минчева спечели златен медал на турнира по спортна стрелба "Гран при" в Нови Сад, Сърбия.


На спортен пистолет при жените стрелкинята от Светкавица (Търговище) завоюва златото с 37 точки във финала.


В дисциплината малокалибрена пушка от положение легнал (жени) другата българска представителка Янина Станчева завърши на 11-о място с резултат от 613.7 точки.

Общо три медала спечелиха българските стрелци на турнира в Сърбия.

Снимка: Фейсбук

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Шампионска титла за гимнастиците на „Светкавица“

34383480 1770720539687367 3221962217805053952 n

СКСГА „Светкавица” гр. Търговище взе участие с два отбора момчета младша възраст и един индивидуален състезател в момчета старша възраст в държавния турнир за Купа България.

Първият отбор в състав: Александър Христов, Илкай Шевкетов, Огнян Николаев, Толга Абдурахманов и Александър Христомиров, с отлична игра завоюва шампионската титла в отборната надпревара при конкуренция от 20 отбора от цялата страна.


Толга Абдурахманов е вицешампион, Илкай Шевкетов е с бронзов медал, Александър Христов е пети, а Огнян Николаев е осми.


В шампионата на отделните уреди Толга е със златен медал на успоредка. Илкай е с два сребърни медала на земна гимнастика и на кон с гривни. Александър Христов е с три златни медала - на земна гимнастика, на успоредка и на халки и с бронзов медал на кон с гривни. Огнян е на пето място на халки, а Александър Христомиров - на прескок.


Вторият отбор на СКСГА „Светкавица” също се справи отлично със задачите, които им бяха поставени от треньорите Румяна Чукарска и Дмитрий Николов. Състезателите Джем Ахмедов, Стоян Вълчев, Цветелин Стоев, Емир Ъшък и Еврен Джумалъ завоюваха девето място в отборното класиране и получиха право за участие във финалите в София.


Валентин Витанов се състезава в групата момчета старша възраст. На първия уред успоредка направи две грешки, но другите четири уреда изигра добре. Болка в коляното не му позволи да изиграе последния уред прескок. На висилка и на земна гимнастика той беше първа резерва в шампионатите, разказаха треньорите. Във Варна Теодор Трифонов участва в контролно за определяне състава за участие в квалификациите за Младежката олимпиада в град Баку, Азербайджан. Първият ден беше с втори резултат, а вторият ден с първи резултат.


Съдии за СКСГА „Светкавица” гр. Търговище бяха Кирил Кирилов и Дмитрий Николов.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Ивана Петрова и треньорът й Илиян Събев гостуваха на областния управител

ou 270718

Днес гости в Областна администрация Търговище бяха европейската шампионка по вдигане на тежести Ивана Петрова и нейният треньор Илиян Събев.

Гостуването бе по покана от страна на областния управител Митко Стайков, който ги поздрави за постигнатия успех.


На младежкото Европейско първенство по вдигане на тежести в Милано Ивана Петрова донесе второто злато за България. В кат. 44 кг при 17-годишните тя грабна победата след шест успешни опита. Това ѝ отреди първото място, като след нея се наредиха представителката от Румъния и Турция.


Областният управител поздрави шампионката и треньора ѝ за успеха. Той ги награди с грамоти и парични ваучери и им пожела да продължават да прославят страната ни на национални и международни състезания.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Три медала за Клуб „Аероелит” от състезание за Купа Истанбул

341a

Трима младежи от Клуб „Аероелит” към Младежки дом-Търговище, с ръководител з.м.с. Николай Николов се върнаха с медали от международно състезание в Турция.


15-тото издание на Купа Истанбул за свободнолетящи модели се проведе в град Визе, област Киркларели от 1-ви до 3-ти юни. Включиха се над 100 състезатели от три държави. Състезанието бе кръг от Световната купа.
Клуб „Аероелит” се включи с трима състезатели и всички успяха да се класират в челната тройка в класовете, в които се състезаваха.


Мартин Стефанов зае второ място в класическия F1A /планери/.

Борислав Терзиев спечели трето място в същия клас.

Григор Димитров завоюва второ място в F1B /модели с гуменомоторни двигатели/.

„Състезанието се проведе в два дни при лоши метеорологични условия - силен вятър до 12 метра в секунда и много силна турболенция. Бяха нанесени много поражения върху моделите през първия ден и се наложи стартовете да бъдат прекратени. В неделя, въпреки проблемите, които получиха по моделите си, момчетата се справиха добре. Цяла нощ работиха, отремонтираха начупената екипировка и на сутринта бяха готови за старт отново. Силно състезание, със сериозна конкуренция. Доволен съм от отбора, бяха много задружни, радвам се че имам такива състезатели”, споделя з.м.с. Николай Николов.

ЦМДИ Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

26°C

Targovishte

Sunny

Humidity: 34%

Wind: 11.27 km/h

 • 19 Sep 2018 26°C 11°C
 • 20 Sep 2018 25°C 10°C