charovna2017

обновена 1:59 PM EEST, May 27, 2017

Спорт

Спорт

Демонстрационно бягане организира "Вариант 5" за Световния ден на спортното ориентиране

v5 230517

Демонстрационно бягане организира Клуб по ориентиране "Вариант 5" Търговище в празничния 24 май.


Инициативата е по повод обявения от Международната федерация по ориентиране Световен ден на спортното ориентиране, който съвпада с Деня на българската просвета и култура.


1739 населени места на петте континента ще опитат да привлекат повече от 500 хиляди участници, които да преминат маршрут по ориентиране и така да подобрят миналогодишния световен рекорд.


Демонстрационното бягане в Търговище стартира в 18 ч. утре от сградата на „Вариант 5“ на пл. „Ст. Мавродиев" . Всички, които имат възможност са поканени да вземат участие. Целта е да запознаем колкото се може повече хора от различни възрасти с този интересен и увлекателен спорт, който се провежда сред природата и подлага на изпитание както физическите, така и умствените възможности на практикуващите го, сподели за TargovishteBg.com треньорът Петранка Ангелова.

В Попово инициативата ще се проведе днес от 15 часа. Тя ще премине под мотото "Аз обичам моя град Попово" и ще започне от централния площад, като участниците ще имат възможността да изберат един от двата им предложени маршрута.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Четири отличия за Волкан Шукри от "Приятели на тимрейсинга" 2017

p9077640vВолкан Шукри от Клуб "Аероелит" към Младежки дом-Търговище, в отбор с Николай Палежев от Русе, постигна нови спортни успехи на турнира "Приятели на тимрейсинга" 2017. Основен организатор на състезанието бе Павломир Кънчев.

Волкан, чийто ръководител в Клуб „Аероелит” е з.м.с. Николай Николов, спечели три златни и един сребърен медал. Палежев и Шукри са на първо място и в комплексното класиране.

К Л А С И Р А Н Е в класовете, където участват Палежев - Шукри:

OPEN:

1. Палежев-Шукри

2.Павлов-Павлова

3. Петров-Дочев

F2F:

1. Палежев - Шукри

2. Петров - Дочев

F2C:

1. Тодоров - Милев

2. Палежев - Шукри

КОМПЛЕКСНО класиране:

1. Палежев - Шукри

2. Петров - Дочев

3. Тодоров - Милев

4. Павлов - Павлова

5. Лучев-Лучев

6. Минев - Минев

ЦМДИ Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Отлично представяне за гимнастичките от СК "Алегро" на турнира за Купа "Феникс"

al 1605171

С много награди се завърнаха търговищките гимнастички от СК „Алегро“ от турнира за Купа „Феникс“.


Той се проведе в София от 12 до 14 май. В него участваха над 700 гимнастички от български клубове. Състезанието се проведе в 3 категории - А, В и С и във възрасти : деца, родени през 2009 г., и по-малки, родени през 2008 г. и 2007 г., ДМВ, ДСВ и ЖЕНИ.

al 1605173
При ансамблите - възраст деца, ДМВ и ДСВ, СК „Алегро“ Търговище участва с индивидуалните състезателки при 2009 г. - Савелия Христова, която завоюва сребърен медал на въже в Категория А, Кристияна Петрова - бронзов на без уред в същата категория, и Данайа Стойкова - златен на въже в категория Б.


При деца, родени 2007 – 2008 г. в категория А, Пресиана Неделчева завоюва в многобоя 4-то място. На 6-то се класира Елена Маринова, а на 8-мо - Сандра Радева.
На отделните уреди Преси се окичи с бронзов медал на въже и стана седма на без уред. Елена Маринова е пета на въже и осма на без уред, а Сандра - четвърта на въже.


В категория Б - Стефани Стефанова е със 7-мо място в многобоя и е шеста на без уред и въже.

al 1605172
При ДМВ - 8-мо място в категория А зае Гергана Стефанова в многобоя. Тя спечели златен медал на обръч, а Нелина Турлакова - бронз на топка.


При ансамбли деца, Б категория, бронзов медал завоюваха Стефани Стефанова, Зара Христова, Виктория Стоянова, Симона Петрова, Силвана Василева.
При ДСВ също бронзов медал спечелиха Йордана Михайлова, Зорница Йеросалимова, Йоанна Ненчева, Хава Мустафова и Арлин Шефки.


Отлично представяне като цяло на този турнир, с много силна игра. Благодаря на треньорите Дайана Душанова и Десислава Шарабова за положения труд и грижи към децата и желая на тях и на Велислава Христова успех и в следващите състезания, сподели Светлана Куюмджиева - ст. треньор на СК "Алегро".

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

"Вариант 5" - комплексен победител за купа "Шивачево"

v5 240417

"Вариант 5" - Търговище стана комплексен победител за Купа "Шивачево". Търговищкият клуб по ориентиране  се нареди пред "Сини камъни" Сливен и "Узана" Габрово.

Златни медали в турнира в Твърдица спечелиха Емили Александрова/12/, Яна Илиева/16/, Десислава Димова/35/, Петранка Ангелова/40/, Радмила Сапунджиева/45/ и Веселин Илиев/45/.

Сребърни медали завоюваха Цвета Илиева/21/, Младен Джулиев/50/ и Марин Нейков/55/, а бронзов - Теодор Маринов/12/.


В надпреварата за Купа"Аглика" "Вариант 5" се класира на второ място след "Сини камъни" Сливен" и пред "Узана" Габрово. Със злато се окичиха Теодор Маринов/12/, Емили Александрова/12/, Яна Илиева.16/, Петранка Ангелова/40/ и Радмила Сапунджиева/45/. Сребро спечели Десислава Димова/35/, а бронз - Владимир Колев/21/ и Диан Димов/40/.


За купа "НСА-Сивен' Иван Сираков/21/ и Петър Тодоров/35/ заеха вторите места в своите групи.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Много награди за Клуб "Аероелит" от национално състезание в Ловеч

18519242

От 12 до 14 май в гр. Ловеч се проведе Национално ученическо състезание по авиомоделизъм. В оспорвана надпревара с клубове от цялата страна, отборът на Търговище се представи достойно за пореден път. Моделистите от Клуб по авиомоделизъм „Аероелит” към ЦМДИ – Търговище с ръководител з.м.с. Николай Николов и помощник ръководител Данчо Кълнъков, участваха в 2 категории, в 15 класа и завоюваха следните награди:
- отборно трето място в категория „Деца”
- отборно трето място в категория „Юноши”
- в клас Таймери F1C – бронз за Борислав Терзиев
- в клас F2B Кордов Акробат – сребро за Волкан Шукри Хасан
- в клас F2D – въздушен бой – сребро за Волкан Шукри Хасан
- в клас F5J-J Акробат – злато за Мартин Стефанов
- за първи път имахме участник в клас „Радиоупрявляеми авиомодели” – RC, където Берк Дениславов Мартинов зае престижното 4 място.


Сбъдна се и дългогодишната мечта на ръководителя на клуба Н. Николов на почетната стълбица да има представители само от Търговище. В клас Планери F1A Класика медалите си разпределиха както следва: злато за Борислав Терзиев, сребро за Лъчезар Замбев и бронз за Илиян Манев.


ЦМДИ - Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

"Светкавиците" продължават с победите си

bs 240417

"Светкавиците" продължават с победите и в първата среща от плейофите на НБЛА - Изток.

Миналата събота в спортата зала на ИУ - Варна те надделяха над отбора на "Добрич 2015" с 84:56.

Предстои реванш този уикенд - 29.04.2017г., отново в залата на ИУ - Варна. 

Младото попълнение в отбора на "Светкавиците" - Елизар Кръстев, се представи блестящо и отбеляза най-много точки в мача - 34, съобщи Константин Манев - президент на търговищкия клуб.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Нови медали попълниха богатата колекция на "Вариант 5" Търговище

v5 150517

През уикенда се проведоха първите стартове от Държавното първенство 2017 за младежи, девойки, мъже и жени. Край гр. Стрелча, организаторите от СКО „Бегун” бяха изработили три нови карти за ориентиране и се бяха постарали да предложат интересни и предизвикателни маршрути. В програмата на състезанията бяха включени три дистанции – Спринт, Средна дистанция и Смесена спринтова щафета.

СКО „Вариант 5” Търговище отново беше в обичайния си стил и спечели половината от медалите в индивидуалните стартове в елитните групи, а също така и победата в смесената щафета.

В спринтовата дистанция победител в мъжката елитна група стана Иван Сираков от „Вариант 5” Търговище, следван от съотборника си Кирил Николов, третото място остана за Иво Каменаров от „Компас-крос” Русе. В женската елитна група победител стана Кристина Иванова от „Младост” Благоевград, а Антония Григорова (Вариант 5) сподели второто място с Антоанета Дяксова („Карлък” Смолян).

В средната дистанция, която се проведе в местност Киселица победители в елитните групи отново бяха Иван Сираков от „Вариант 5” Търговище и Кристина Иванова „Младост” Благоевград. Младият и много амбициозен състезател на "Вариант 5" – Димитър Желязков направи блестящо бягане и спечели бронзовия медал, среброто остана за Иво Каменаров от „Компас-крос” Русе. Антония Григорова (Вариант 5) също заслужи бронзов медал и остана на няколко секунди след сребърната медалистка от „Узана” Габрово – Елеонора Николова.

В последния ден от надпреварата се проведе и Смесената спринтова щафета, в централната част на град Панагюрище. В изключително оспорвана битка във всичките четири поста, „Вариант 5” Търговище успя да защити титлите си в дисциплината от последните години, изпреварвайки силната щафета на „Младост” Благоевград. На първи пост за победителите от "Вариант 5" стартира младата Цвета Илиева, която се справи отлично със задачата си. На мъжките, втори и трети, постове Димитър Желязков и Иван Сираков направиха отлични бягания и в последния пост Антония Григорова стартира с комфортна преднина от 53 секунди. След като направи много стабилно бягане, тя успя да задържи първото място и да финишира с 37 секунди преднина, след над 71 минути общо време за цялата щафета. Третото място заслужи щафетата на „Бачо Киро” Дряново. 

"Вариант 5" Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Търговище е домакин на държавния турнир по художествена гимнастика „Алегро къп“

al 220417

Търговище е домакин на втория държавен турнир по художествена гимнастика „Алегро къп“.


Организатори на състезанието са Българската федерация по художествена гимнастика и търговищкият СКХГ „Алегро“. В турнира, който се провежда днес и утре в спортна зала „Дечко Стефанов“, ще вземат участие 170 грации от 10 клуба.


Главен съдия на състезанието е Деспа Кателиева - директор на националните отбори при БФХГ и член на УС на федерацията. Нейн помощник е треньорът на търговищкия клуб Светлана Куюмджиева. Гл секретар на състезанието е Ели Докузанова.


Малките гимнастички ще се състезават в две категории - А и В в няколко възрастови групи - индивидуално и ансамблово.


В края на състезанието призьорките ще получат грамоти и медали.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Търговище - най-защитеният град в България през уикенда

bd 1305172

Днес и утре Търговище ще бъде най-защитеният град в България.


Това каза при откриването на състезанието по ръкопашен бой в Търговище кметът на града д-р Дарин Димитров.


В събота и неделя Търговище е домакин на турнир за професионални телохранители - част от Държавното първенство на Българска Бодигард Федерация. Домакин на проявата е Спортен клуб „Бодигард Секюрити” – Търговище с председател Николай Алексиев. Тя се провежда под егидата на градоначалника на Търговище.


Посвещаваме това състезание на младостта. Нека младостта, силата и спортът винаги да са в услуга на сигурността, заяви Илка Алексиева - секретар на Българска Бодигард Федерация и директор на Професионалния колеж по сигурност и охрана „Св. Георги Победоносец“ в столицата.

bd 1305173
Областният управител изрази своето задоволство от това, че Търговище е домакин на този престижен турнир и припомни успеха на младежите от клуб „Бодигард Секюрити” на европейското и световното първенства за телохранители миналата година. Той благодари на техния треньор Николай Алексиев и кмета на Търговище като основен инициатор на мероприятието.


Гости на проявата бяха министърът на енергетиката Теменужка Петкова и народният представител д-р Венка Стоянова.

bd 13015171
В състезанието участват млади телохранители от шест клуба от Стара Загора, София, Сандански и Търговище.

Днес първи излязоха да мерят сили в ръкопашния бой малките нинджи от града-домакин. Те показаха завидни умения и усърдие в схватките и получиха заслужени аплодисменти от публиката, както и медали и грамоти за участие. Водещ на състезанието беше техническият директор на Българска Бодигард Федерация Красимир Цветанов.

bd 140517

Търговище участва с два отбора, които се класираха съответно на първо и четвърто място. Наградите на победителите връчи директорът на Областна дирекция на МВР Търговище Николай Ненков.


Утре от 12,00 часа предстои състезание от дисциплината „Съпровождане на ВИП лице”.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Ориентировачи от 10 държави участваха в Купа "Великден"

v5 180417

За поредна година купа „Великден” във и край град Търговище се превърна в един четиридневен празник на ориентирането, в който учатваха над 600 състезатели от 10 страни. 

В програмата бяха включени четири дистанции – масов старт средна дистанция, спринт, средна дистанция, носещи точки за Световната ранглиста и дълга в последния състезателен ден.

Масовият старт средна дистанция се проведе край село Козица. Общото мнение от участниците беше, че нововъведеният формат е много интересен и динамичен и определено по-подходящ от One-man-relay предните години. Това определено беше добър знак за организаторите. Доста от медалите се разпределиха с финален спринт, което допълнително повиши атмосферата на просторната и добре построена арена. Победители в елитните групи станаха Илияна Илиева от „Узана” Габрово, следвана от Ясна Петрова, „Истрос” Русе и Антония Григорова „Вариант 5” Търговище при жените и Кирил Николов от „Вариант 5” Търговище, следван от Рома Чобану и Александър Блеждеа от „Университате” Крайова, Румъния при мъжете.

Във втория състезателен ден организаторите бяха построили интересни и бързи маршрути в кв. Варош и централната част на Търговище за спринтовата дистанция, която носеше точки за Световната ранглиста. Времето отново беше много приятно, а финалната арена в центъра на града – много атрактивна. В елитните групи състезателите бягаха изключително бързо и впечатлиха дори техническите ръководители. Победител в жени-елит стана Лилиана Гоцева, „Младост” Благоевград, следвана от съотборничката си Кристина Иванова и Антония Григорова от „Вариант 5” Търговище. При мъже-елит победител стана Иван Сираков от „Вариант 5” Търговище, следван от съотборника си Кирил Николов, а третото място остана за Ивайло Каменаров от „Компас-крос” Русе.

В третия състезателен ден арена на надпреварата беше гората около село Момино – Бункера. Средната дистанция отново носеше точки за Световната ранглиста, както и сериозни парични премии в елитните групи. Състезателите трябваше да се справят с технични и тежки маршрути в гора, покрита изцяло с левурда. В доста оспорвана битка в елитните групи, победители станаха Андра Анхел от „Университате” Крайова и Иван Сираков „Вариант 5” Търговище. Техни подгласници бяха Илияна Илиева „Узана” Габрово и Антония Григорова „Вариант 5” Търговище и Ивайло Каменаров „Компас-крос” Русе и Кирил Николов „Вариант 5” Търговище.

В последния ден, отново в района на село Момино, но този път към Ловния дом, състезателите трябваше да бягат тежка дълга дистанция и то в дъжд и не много високи температури. Въпреки това, надпреварата протече гладко и без проблеми. Победителка при жени-елит отново стана Андра Анхел от „Университате” Крайона, следвана от Лилиана Гоцева „Младост” Благоевград и талантливата 14-годишна Ясна Петрова от „Истрос” Русе. При мъже-елит за трети пореден ден Иван Сираков „Вариант 5” Търговище беше над всички и спечели, втори и трети останаха Тамаш Богия „Униреа Алба Юлия” Румъния и Теодор Йорданов „Компас-крос” Русе.

Варинт 5 - Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Търговище - домакин на състезания по ръкопашен бой и съпровождане на ВИП лице

bdg 70517

Търговище ще бъде домакин на първото по рода си за нашия град състезание по дисциплините „Ръкопашен бой” и „Съпровождане на ВИП лице”.


Турнирът е етап от Държавното първенство на Българска Бодигард Федерация. Той е включен в програмата на Традиционния пролетен панаир на гр. Търговище и съвпада с празника на града.


Състезанията се провеждат под егидата на кмета на Община Търговище - д-р Дарин Димитров. Те ще се проведат на 13.05.2017г. от 15.00 ч. и на 14.05.2017г. от 12 ч. на площад „Свобода”.
Ще се радваме да бъдем заедно с търговищенци и да подкрепим развитието на този млад професионален спорт в сферата на сигурността, споделя Николай Алексиев - председател СК „Бодигард Секюрити” гр. Търговище, който е своеобразен домакин на състезанията.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

СК "Торнадо" с три купи от Варна

st 100417

На 8.04.2017г. в гр. Варна се проведе първият етап от Държавното първенство по спортна гимнастика за Детско-юношеска възраст - зона „Север”. СК ”Торнадо” Търговище се представи във всички възрастови групи-момчета младша с два отбора, момчета старша и юноши младша с възпитаници на ЦПЛР-Обединен детски комплекс.


В отборното класиране клубът завоюва купи във всички възрасти – първи при момчетата младша / Миркаан Даян Стефанов, Радостин Янев, Константин Куцаров, Данаил Руменов, Шуайип-Ефе Мартинов и Даниел Стойнев/ и момчетата старша /Георги Стоянов, Димитър Иванов, Джан Мустафов и Златко Златков/ и втори при юношите младша / Станислав Кирилов, Пламен Каралийски, Алекс Петров и Красимир Димитров/.
Вторият отбор при момчетата младша, съставен от 6- и 7-годишните Християн Василев, Алегзандър Иванов, Мартин Христов, Ефе Османов, водени от Мерткан Алейдинов и Кристиян Иванов заеха почетното седмо място и право за участие във финалите на Държавното първенство.

За първи път на състезание от такъв ранг участваха индивидуално Димитър Лалов и Павел Милчев, които се представиха много добре.

Голяма радост на треньорите Димитър Стоянов, Йордан Савов и Снежана Стоянова донесоха гимнастиците в индивидуалното класиране, което беше само в многобой. При момчетата младша Миркаан Даян Стефанов е първи, Радостин Янев-трети и Константин Куцаров шести. При момчетата старша Георги Стоянов е първи, Димитър Иванов –четвърти, Джан Мустафов шести и Златко Златков-осми. Станислав Кирилов зае шесто място при юношите младша. Медали се раздаваха до осмо място.


На 29 април предстои участие на турнир „Болярци” във Велико Търново, където ОДК и СК ”Торнадо” ще участват с най-малките си 5- и 6-годишни възпитаници.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Бъгита ще се надбягват край Търговище във II кръг от националния шампионат по автокрос

zakr sh bugi

На 13 и 14 май ще се проведе вторият кръг от републиканския шампионат по автокрос на трасето край търговищкото село Давидово. Негови организатори са Община Търговище, АСК „Търговище Авто 2001" и Българска федерация по автомобилен спорт.

От АСК „Търговище Авто 2001" канят любителите на адреналина и бъги-състезанията на зрелищното шоу.

„Събитието е предвидено да започне в 10 часа в неделя - 14 май, а тренировките ще бъдат в събота в 16 часа", каза за TargovishteBg.com председателят на Комисията по автокрос Румен Костадинов .

Автокрос "Търговище 2017" се организира, съгласно изискванията на Международния спортен кодекс на ФИА и ще се проведе на специализирано и лицензирано трасе с дължина 1200 м и с ширина 15 м на село Давидово.

Снимка: Архив

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

14 медала за „Вариант 5“ от състезанията край Разград

v5 100417

В две състезания участва през уикенда Клубът по ориентиране "Вариант 5 ".

В събота се проведе надпреварата за купа "Абритус". В комплексното класиране „Вариант 5“ стана втори след "Истрос" – Русе.


Златни медали спечелиха Емили Александрова/12/, Калоян Петров/14/ и Десислава Димова/35/. Със сребро се окичиха Ренета Ненкова/14/, Бетина Бонева/21/ и Петър Тодоров/35/, а с бронз - Теодор Ганчев/10/.


Над 300 сътезатели взеха участие за купа "Разград" в неделя . "Вариант 5" стана комплексен победител, изпреварвайки "Компас-крос" Русе и "Узана" Габрово.


Златни медали спечелиха Емили Александрова/12/, Ренета Ненкова/14/ и Петър Тодоров/35/, а сребърни - Иван Тодоров/12/ и Калоян Петров/14/. С бронзови медали се окичиха 8-годишната Рая Дианова, състезаваща се при 12-годишните, и Яна Илиева при 14-годишните.

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

"Светкавица" жъне победа след победа в плейофните серии на НБЛА-Изток

sv 20517

"Светкавиците" продължават с победния си ход в плейофните серии на Национална Баскетболна Лига за Аматьори - Изток.


След поредната победа над "Добрич-2015" със 67:51, баскетболистите от Търговище се придвижват все по-близко до финала на лигата.

Предстои още една среща тази седмица срещу отбора на Медицински Университет Варна, на която ще се реши на кой финал отиват нашите момчета. Бъдете с нас и ни стискайте палци, апелира президентът на търговищкия клуб Константин Манев.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

700 ориентировачи от 10 държави идват за Купа "Великден" в Търговище

v5 90516

700 ориентировачи от 10 държави ще участват в тазгодишните състезания за Купа „Великден“ и Трофей „Търговище“.


Международните състезания по спортно ориентиране се организират от Клуба-домакин „Вариант 5“ и Община Търговище. До момента участие са потвърдили състезатели от Бразилия, Хонг Конг, Италия, Румъния, Швеция, Швейцария, Молдова, Русия, Турция и България, сподели Петранка Ангелова от търговищкия клуб.


Първият старт е на 14 април в с.Козица /Попово/. В събота - 15 април, от 12 часа ще бъде даден стартът на състезанието за Трофей „Търговище“ в центъра на града. В следващите два дни - 16 и 17 април, надпреварата е в околностите на с. Момино.


Подготовката за най-голямото клубно състезание по ориентиране в България върви нормално. Стараем се да предложим на състезатели и ръководители хубави райони за състезание, карти и награди, за да им хареса атмосферата и отново да дойдат, каза още търговищкият треньор.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Отлично представяне на "Вариант 5" в състезанието за Купа "Академик"

v5 10517

Вчера "Вариант 5" Търговище участва в състезание по ориентиране за Купа "Академик" в с.Равна гора край Варна.


В комплексното класиране търговищкият клуб е на второ място след "Бегун" Варна и пред "Истрос" Русе.


Злато спечелиха Джан Ахмедов/12/, Ренета Ненкова/14/, Ивелин Маринов/45/ и Марин Нейков/55/.


Със сребро се окичиха Елена Илиева/12/, Георги Илков/14/ и Йордан Симов/55/, а с бронз - Ивет Атанасова/12/, Бетина Бонева/21Е/ и Синан Хасан/45/.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Търговищките ориентировачи спечелиха и Купа "Първа пролет 2017"

v5 30417

СКО "Вариант 5" стана комплексен победител в състезанието за Купа "Първа пролет 2017" край Шумен, изпреварвайки варненските отбори на "Академик" и "Бегун".

Златни медали спечелиха Емили Александрова/12/, Ренета Ненкова/14/, Димитър Делев/18/ и Петранка Ангелова/45/.
Със сребърни медали се окичиха Анжела Василева/14/, Яна Илиева/16/, Ивайло Цонев/16/ и Йоан Петков/18/.
Елена Илиева/12/, Десислава Димова/35/ и Марин Нейков/55/ се изкачиха на третото стъпало на почетната стълбица в състезанието.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Ангел Генчев със злато от Световните игри за ветерани в Нова Зеландия

ag 270417

Ангел Генчев спечели първото място на световните игри за ветерани в Нова Зеландия в дисциплината вдигане на тежести.


В World Masters Games 2017 участват ветерани-спортисти от цялата планета. Български представители има в леката атлетика, вдигането на тежести, бадминтон, ориентиране и кану каяк.


В четвъртия ден на игрите търговищкият щангист се състезава във възрастова група 50-54 г. в кат. 77 кг. Той събра двубой от 220 кг, 95 изхвърляне и 125 кг изтласкване и заслужено се окичи със златния медал, изпреварвайки спортистите на Нова Зеландия и Германия.


Снимка: frognews.bg

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Млади авиомоделисти от Търговище с награди от национален турнир

cmdi 290317

Волкан Хасан и Мартин Стефанов с награди в откриването на Националния турнир по авиомоделизъм за Купа „Казанлък”.
В клас F2B - кордови акробати, Волкан и Мартин /юноши/ се състезаваха с още 7 авиомоделисти – 6 мъже и 1 девойка. Волкан Хасан се класира на второ място, а Мартин Стефанов на трето. Двете момчета са представители на Клуб „Аероелит” към Младежки дом-Търговище, с ръководители з.м.с. Николай Николов и Данчо Кълнъков.
Състезанието се организира от спортен клуб "Моделизми – Казанлък" и летище Казанлък.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

12°C

Targovishte

Rain

Humidity: 94%

Wind: 6.44 km/h

 • 28 May 2017 18°C 11°C
 • 29 May 2017 22°C 11°C