charovna2017

обновена 2:19 PM EEST, Sep 25, 2017

Спорт

Спорт

Нашата щангистка Ивана с европейска титла и рекорд

ip 240917

България спечели първо злато и втори медал в двубуя на продължаващото в Прищина(Косово) Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети, съобщава официалният сайт на БФВТ www.wfbulgaria.com.

В кат. 44 кг при 17-годишните Ивана Петрова отнесе конкуренцията с три титли – две в отделните движения и в двубоя. Възпитаничката на треньора Илиян Паскалев първо не остави никакви шансове на своите съпернички в изхвърлянето с 57 кг, а след това триумфира и в изтласкването със 75 кг. Така представителката на школата от Търговище събра двубой 132 кг – нов европейски рекорд в нейната възраст, който й бе достатъчен за златото. Втора и трета се наредиха състезателки от Турция, съответно със 128 и със 111 кг двубои.

„Чудесен старт за българския отбор, надявам се това да стимулира останалите от състава и да ги мотивира допълнително да дадат всичко от себе си до края на първенството. Поздравявам треньора на националния отбор Иван Иванов и целия щаб, но искам и специално да благодаря на треньорите по центровете за отлично свършената работа с младите тежкоатлети,“ заяви от Прищина Неделчо Колев, президент на Българска федерация по вдигане на тежести.

Това е втори медал за България на Европейското в Косово, след като снощи още в първата категория при най-леките 15-годишни щангистки Мария Димитрова спечели бронз с двубой 110 кг. По-късно днес на подиума в косовския град излизат още 4 наши представители.

Снимка: wfbulgaria.com

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Наши гимнастици - трети на турнира ”Йордан Йовчев”

tr 280617

Над 100 деца от 10 клуба по спортна гимнастика в България се включиха във вторият турнир ”Йордан Йовчев”, който се проведе в зала "Арена Армеец” - гр. София.

Състезанието бе открито от легендарния Йордан Йовчев, а почетен гост бе олимпийската шампионка по лека атлетика Тереза Маринова.

Само няколко дни след Държавното първенство гимнастиците на СК ”Торнадо” Георги Стоянов, Миркаан Даян Стефанов и Радостин Янев, възпитаници на ЦПЛР-ОДК, се представиха отлично и заслужено спечелиха трето място в отборното класиране, бронзови медали и чек за 300 лв., оставяйки пред себе си само отборите на Левски и ЦСКА.

Момчетата бяха поздравени лично от идола си Йордан Йовчев за постигнатия успех. Поздравления получиха и треньорите Йордан Савов, Димитър Стоянов и Снежана Стоянова, както и съдията на клуба - Николай Димитров. На всички състезатели, треньори и съдии бяха раздадени подаръци от спонсора на турнира.

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

10 медала за Клуб "Аероелит" от Купа "Север"

20170911 1

Състезателите от Клуб по авиомоделизъм „Аероелит”, към Младежки дом Търговище, с ръководител з.м.с. Николай Николов, се представиха на високо ниво и спечелиха 10 награди от състезанието за Купа „Север”.


Спортен модел клуб „Приста" – град Русе, организира национален турнир по авиомоделизъм "Купа Север" - за деца и юноши до 18 години включително. Той се проведе на летище „Щръклево“, с подкрепата на Българска федерация по авиомоделизъм и Община Русе. Участие взеха деца и ученици от клубове в цялата страна. Те показаха умения в класовете: Планер - HLG 2; Планер - F1H; Гуменомоторен модел P-30; F1B – гуменомоторен модел; F1P – таймерен модел 1 куб.см; Тренкорд - до 2,5 куб.см.; Кордов акробатичен модел/ F2B/; RC акробатичен модел - клас F3A – народен; RC електропланер - F5J-J.


Момчетата на Клуб „Аероелит” се представиха отлично, завоювайки 10 медала в следните класове:
F1H юноши:
Борислав Терзиев – второ място
Илиян Манев – трето място
F1H деца:
Мартин Стефанов – първо място
Георги Денчев – трето място

HLG юноши:
Борислав Терзиев – Първо място
Илиян Манев – трето място
HLG деца:
Мартин Стефанов – трето място

P-30 юноши:
Волкан Хасан – първо място
Ангел Ангелов – трето място
P-30 деца:
Ивайло Стойчев – трето място
F1B юноши:
Григор Димитров – второ място

F1P юноши:
Григор Димитров – трето място

З.м.с. Николай Николов:
„Доволен съм от представянето на децата и те също са доволни. Всяко от тях завоюва медал, трима имат по два медала. Планираме работата си за предстоящия сезон. Всеки от спортистите знае в какъв клас ще се състезава и какво трябва да промени в бъдещата си подготовка. Четирима от юношите ще подготвяме за Световното първенство, което ще се проведе в България през следващата година.

ЦМДИ

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Пълен комплект купи за СК ”Торнадо” от Държавното първенство в София

tr 2706171

В продължение на седмица в зала „Арена армеец” в гр. София се проведе Държавното първенство по спортна гимнастика за 2017 година за всички възрасти. Участваха над 200 гимнастиц от цяла България. СК ”Торнадо” Търговище участва с отбори при момчетата младша и старша, юношите младша и младежи, съставени от гимнастици от ЦПЛР-ОДК.

С пълен комплект купи в отборното класиране и над 20 медала се завърнаха възпитаниците на треньорите Димитър Стоянов, Йордан Савов и Снежана Стоянова. Отборът на младежите в състав Георги Иванов, Исмет Исметов и Ивелин Иванов безапелационно завоюва отборната шампионска титла, оставяйки след себе си ЦСКА и „Черноморски юнак” Варна.

Георги Иванов е вицешампион в многобоя, успоредка и висилка и трети на прескок и халки. Исмет Исметов остана 4-ти на халки, на косъм от медала, 5-ти на успоредка и висилка и шести на прескок.

Ивелин Иванов, макар и с контузия, зае 5-то място на кон с гривни и 8-мо на висилка.

Вицешампионска титла, след ЦСКА завоюваха момчетата старша в състав – Георги Стоянов, Джан Мустафов, Златко Златков и Димитър Иванов. След много оспорвана игра Георги Стоянов се класира трети в многобоя, но завоюва шампионска титла на висилка, вицешампионска на кон с гривни и в призовата шестица на останалите уреди.

В най-многобройната възраст СК ”Торнадо” участва с два отбора. Първият отбор /Миркаан Даян Стефанов, Радостин Янев, Константин Куцаров, Данаил Руменов, Даниел Стоянов и Шуаийп-Ефе Мартинов/ остана на крачка от третото място и се класира четвърти отборно.

Вторият отбор /Кристиян Иванов, Мерткан Алейдинов, Ефе Османов, Християн Василев, Мартин Христов и Алегзандър Иванов/ се представи много добре и се класира на единадесето място /от 17 отбора/.

В индивидуалното класиране Миркаан Даян Стефанов остана трети в многобоя, а Радостин Янев шести. В шампионата на уреди Радостин е със сребърен медал на халки, а Миркаан с бронзов на земя. На останалите уреди двамата гимнастици получиха медали, защото са в призовата осмица. С трета отборна купа завършиха юношите младша /Станислав Кирилов, Пламен Каралийски, Алекс Петров и Красимир Димитров/. В индивидуалното най-добре се представи Станислав Кирилов, влизайки в призовата осмица на халки.

tr 2706172
Голяма радост донесоха и бившите гимнастици на СК ”Торнадо” Светослав Ангелов и Добромир Стойнев, сега студенти в НСА, които завоюваха отборната шампионска титла при мъжете. Светослав Ангелов е вицешампион в многобоя и на халки, трети на успоредка и кон с гривни, а Добромир е трети на прескок. • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Клуб "Аероелит" с 10 награди от две международни състезания

20170911 1

Състезателите от Клуб по авиомоделизъм „Аероелит”, към Младежки дом Търговище, се представиха на високо ниво и спечелиха 10 награди на две международни състезания.
Момчетата от клуб „Аероелит”, с ръководител з.м.с. Николай Николов, показаха отлични резултати на Световна Купа България и на Световна Купа София, две силни състезания с голямо международно участие, които се проведоха на летище Вълчитрън. Организатори бяха БФА и Централен авиомоделен клуб – София.
З.м.с. Николай Николов:
„Включихме се в двете състезания с петима авиомоделисти от клуба, които се представиха отлично, завоювайки много награди в двете състезания. Имаше участници от България, Швеция, Турция, Словения, Хървания, Германия, Румъния, Финландия, Кзахстан, Украйна и Русия. Много силни и тежки състезания. Присъстваха четирима европейски и трима световни шампиони, призьори от финали на световните купи. Момчетата от Клуб „Аероелит” участваха и се представиха отлично и в двете възрастови групи – средношколци и мъже.
Наградите:
В Клас F1A - големи планери, за Купа България, при мъжете Борислав Терзиев спечели трето място.
В Клас F1A - големи планери, за Купа София, отново при мъжете, Борислав Терзиев спечели втора награда, а Мартин Стефанов – трета награда. И двамата се класираха преди европейския и световен шампион от Хърватия.

В Клас F1B - авиомодели с гумен двигател, за Купа България, при средношколците, Григор Димитров се класира на трето място.
Отново в Клас F1B - авиомодели с гумен двигател, за Купа София, при средношколците, Григор Димитров спечели втора награда.

В Клас F1H – малки планери, за Купа България, при средношколците Мартин Стефанов се класира на второ място. Той извоюва отново втора награда в същия клас на същото състезание, но при мъжете. В състезанието за Световна купа София, Мартин спечели още две отличия в този клас – две трети места при мъже и при средношколци. В съревнованието за EuroChallenge в този клас Мартин Стефанов отново се качи на почетната стълбичка, спечелвайки трето място.

Нещо, което направи силно впечатление на организаторите и състезателите по време на двете купи бе постъпката на Ангел Ангелов от клуба, който размени части от собствения си модел с друг състезател, което му даде възможност да завърши състезанието. Това донесе на Ангел специална грамота за спортсменство.
Удовлетворен, щастлив и приятно изненадан съм от постиженията на момчетата, предвид краткото време за подготовка. Имахме и лоши моменти. Загубихме един модел, но като цяло състезанието бе много силно за нас. Благодаря на Данчо Кълнъков за помощта в подготовката на децата и за участието му в екипа ни по време на състезанията.”

ЦМДИ Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

В Търговище се проведе Трети кръг от републиканския шампионат по приложно колоездене

odk 200617

На 16 и 17 юни в Търговище се проведе Трети кръг от републиканския шампионат по приложно колоездене. Това е поредната надпревара, която ще даде възможност да се определи националният отбор, който ще представи страната ни на Европейския шампионат, който ще се проведе в Албания.


В нашия град шампионатът се провежда с подкрепата на Община Търговище, СБА – Търговище, Пътна полиция, АК „Север” – София, БЧК и ЦПЛР- Обединен детски комплекс Търговище. Младежите от Търговищкия ученически парламент се включиха в цялостната организация на събитието през двата дни. Те помогнаха на състезателите, момчета и момичета на възраст 10-12 години, да покажат знанията и уменията си в тестовете по правилата за движение по пътищата и първа долекарска помощ, както и при майсторското управление на велосипед с преодоляване на трасе с препятствия.


При откриването на състезанието, гостите, състезателите и техните ръководители бяха поздравено от Косьо Котов – директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в община Търговище. Дъждовното време създаде трудности при реализиране на майсторското управление на велосипеди, но с усилията на всички организатори, състезанието приключи успешно.


В отборното класиране на шампионата първи се нареди отборът на гр. Берковица, втори е отборът на гр. Първомай, а трети – на гр. Пирдоп.


При индивидуалното класиране резултатите са следните: при девойките първа е Ива Костова от гр. Силистра, втора Зорница Семерджива от гр. Челопеч, а трета Стиляна Филчева от гр. Пирдоп. При момчетата класирането е следното: първо място – Йордан Начев от гр. Първомай, втори Георги Николаев от гр. Берковица, трети – Георги Иванов – гр. Първомай. Представителите на нашия град се класираха добре. Те са ученици от I ОУ „Христо Ботев” и са още „новаци” в подготовката за трудното състезание.


Отличените отбори и състезатели получиха купи, медали и грамоти, осигурени от Национално движение по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението”, както и предметни награди от организаторите от Търговище – СБА, БЧК и ЦПЛР – Обединен детски комплекс.

Велосипедът, по традиция осигурен от официалния спонсор на състезанието „СПРИНТ” – Пловдив, този път отпътува за гр. Челопеч.

С медали, за сътрудничеството при организацията на състезанията в нашия град бяха отличени и директорът на ЦПЛР- Обединен детски комплекс г-жа Валентина Радева и Пламен Петков - Инспектор Сектор Пътна полиция ОД - МВР – Търговище.

ЦПЛР-ОДК Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

„Вариант 5“ с 2 купи от състезанията край Мадара

v5 40917

„Вариант 5“ спечели 2 купи от състезанията край Мадара, в които взеха участие над 300 състезатели от страната.


В надпреварата за Купа "Шуменска крепост" златни медали завоюваха Емили Александрова/12г./, Виктор Бонев/12г./, Калоян Петров/14г./, Здравко Овчаров/18г./, Валентина Георгиева/35г./и Петранка Ангелова/45г/. Със сребро се окичиха Диан Димов/35г./ и Пламен Петков/отворен/, а с бронз - Джан Ахмедов/12г./, Дани Бонев/14г./ и Александър Василев/отворен/.


От състезанието за купа"Сивен" злато спечелиха Калоян Петров/14г./, Яна Илиева/16г./ и Петър Тодоров/40г./, сребро - Елена Илиева/12г./, Диан Димов/35г./ и Пламен Петков/отворен/ и бронз - Александър Василев/отворен/.


В смесените щафети леката щафета на „Вариант 5“ в състав: Ренета Ненкова, Дани Бонев и Калоян Петров, се класира на първо място. Ветераните в състав: Петър Тодоров, Петранка Ангелова и Стефан Вампоров, се класираха на трето място, съобщи треньорът на търговищкия клуб Петранка Ангелова.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

„Вариант 5“ с куп медали от Държавното първенство във Варна

v5 190617

С куп медали се завърнаха ориентировачите ни от Държавното първенство в морската столица.


Още в първия ден на турнира състезателите на „Вариант 5“ спечелиха 8 медала на спринта.


Със злато се окичиха Кирил Николов/35/ и Петър Тодоров/45/. Сребро завоюваха Емили Александрова/12/, Теодор Маринов/12/, Яна Илиева/14/, Калоян Петров/14/и Радмила Сапунджиева/40/, а бронз - Павлин Димитров/40/. На секунди останаха четвърти Елена Илиева/12/и Анжела Василева/14/.


От дългата дистанция на първенството във Варна ориенторовачите ни спечелиха още 7 медала: злато за Кирил Николов/35/и Радмила Сапунджиева, сребърни медали за Калоян Петров/14/и Петър Тодоров/45/ и бронзови - за Елена Илиева/12/,Яна Илиева/14/ и Младен Джулиев/50/.


Златни медали спечелиха и Рая Дианова, Елена Илиева и Емили Александрова от Държавното пътвенство за деца щафети - жени 12. Със сребърни се окичиха Ренета Ненкова, Анжела Василева и Яна Илиева. Четвърти останаха 12-годишните момчета и 16-годишните момичета на „Вариант 5“.


От Държавното първенство за ветерани средна дистанция златни медали завоюваха Кирил Николов/35/, Петър Тодоров/45/ и Радмила Сапунджиева/40/, а бронзови - Диан Димов/40/ и Младен Джулиев/50/.


Купа "Варненско лято" спечелиха състезателите на "Вариант 5", изпреварвайки "Узана" Габрово и "Валди" София.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Петима търговищки пилоти ще мерят сили в последния кръг от шампионата по автокрос край Девня

zakr sh bugi

Петима пилоти от Търговище ще участват в последния кръг от републиканския шампионат по автокрос през уикенда.


Шестият кръг от състезанието ще се проведе в местността „Глиган чешма“ край гр.Девня на лицензирано трасе с дължина 1 050 метра. Той ще премине под мотото „Да спрем войната по пътищата“.


Организатор на проявата са Община Девня и АСК „Търговище Авто 2001“. Заявки за участие са подали 23 пилоти от цялата страна. Очакваме интересно и зрелищно състезание в спор за шампионската титла, сподели пред TargovishteBg.com председателят на Комисията по автокрос Румен Костадинов.


Състезателите ще спорят за медалите в два класа – бъги (до 1600 куб. см) и супербъги (над 1600 куб. см). В събота от 13 часа започват свободните тренировки и квалификации за място, а в неделя от 10 часа ще бъде даден стартът на надпреварите.


Между туровете публиката ще може да се наслади на страхотни изпълнения с АТВ и мотори на деца от местни клубове, обещават организаторите.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Министър Кралев обеща електронни мишени на спортната стрелба

IMG 202220

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие, което се провежда в Търговище.
Кралев първо разгледа 25-метровото стрелбище в зала „Христо Ботев”, на което тренира Антоанета Бонева и на което се провеждаше финал на пистолет – жени. След това министърът отиде и до 50-метровото стрелбище в спортния комплекс на Търговище, което бе реновирано със съдействието на местни бизнесмени с над 30 000 лв.
Кралев се ангажира да осигури средства на Българската федерация по спортна стрелба за закупуването на електронни мишени за малокалибрено оръжие, за които са необходими около 100 000 лв. През тази година федерацията закупи 10 мишени за пневматично оръжие.
„Стрелбата е един от водещите български спортове и ако искаме да сме конкурентни на най-добрите трябва да осигурим адекватни условия за подготовка на нашите състезатели. По време на първото правителство на Бойко Борисов бяха закупени електронни мишени на стойност повече от 1 млн. лв., но заради несъвършенство в закона те останаха собственост на федерацията, чийто лиценз бе отнет”, заяви Кралев.
В държавното първенство с малокалибрено оръжие участват общо около 270 стрелци от всички възрасти. Сред тях са и най-добрите ни състезатели Антоанета Бонева, Антон Ризов, Самуил Донков, Мирослава Минчева и Кирил Киров. Мария Гроздева обаче прецени да не участва на шампионата.
Заедно с министъра държавното първенство посети и кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

government.bg

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

„Вариант 5“ втори на състезанието за Купа "Разлог"

v5 230817

Над 220 състезатели от Турция, Франция и България взеха участие в тридневните състезания за Купа „Разлог“.


Тридневнотото международно състезание се провежда за осми път край Разлог. Първите два дни бяха стартовете на средна дистанция - в местността Предела, и на класическа дистанция - в село Бачево. Надпреварата завърши с дисциплината спринт, която се състоя по улиците на туристическия център село Баня. С малкото участници от „Вариант 5“ успяхме да се наредим на второ място в комплексното класиране след отбора от Турция и пред французите, разказа треньорът Петранка Ангелова.

Медалистите в състезанието станаха Дамян Мяшков, Елена Илиева, Дани Бонев, Калоян Петров, Иван Мяшков, Валентина Георгиева и Петранка Ангелова.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Търговище ще бъде домакин на републиканския шампионат по приложно колоездене за деца

pril kol14

Търговище ще бъде домакин на Третия републикански шампионат по приложно колоездене за деца между 10 и 12 години тази събота. За това информират от Обединения детски комплекс, който заедно с Община Търговище, Съюз на българските автомобилисти, ОД МВР Търговище и БЧК, е организатор на проявата.


Каним децата и младежите от гр. Търговище, които обичат да карат велосипеди, на 17 юни /събота/ от 9.30 до 12.00 часа на площад "Свобода", за да се включат в майсторското управление на велосипеди по технически пътеки. Те ще бъдат изградени по повод провеждането на републиканския шампионат по приложно колоездене. Заявка за участие в състезанието са подали 16 отбора от страната - около 35 участници, които ще се състезават индивидуално и отборно в поредния кръг, преди провеждането на XXXII Европейски шампионат за деца велосипедисти по правилата на ФИА през месец септември 2017г.  В паузите на състезанието и след приключването му, всички желаещи могат да проверят своите умения както по пътеките, така и в Детското автоградче в двора на I ОУ "Христо Ботев", поясняват от ЦПЛР – ОДК Търговище.

Снимка: Архив

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

"Вариант 5" - първенец в надпреварата за Купа "Сливен"

v5 140817

Търговищкият клуб по ориентиране "Вариант 5" се класира на първо място в надпреварата за Купа "Сливен".


Състезанието се проведе край Жеравна в спринтова и две средни дистанции.


В спринта златни медали воюваха Иван Сираков/21Е/, Ренета Ненкова/14/,Калоян Петров/14/, Владимир Колев/35/ и Петранка Ангелова/35/.С бронзови медали се окичиха Яна Илиева/16/ и Стойчо Николаев/отворен дълъг маршрут/.

От двете средни дистанции със златни медали се завърнаха Иван Сираков/21Е/, Калоян Петров/14/ и Петър Тодоров/40/, а със сребърни - Ренета Ненкова/14/, Петранка Ангелова/35/ и Владимир Колев/35/. Бронз спечелиха Яна Илиева/16/ и Пламен Петков /отворен дълъг маршрут/.


В комплексното класиране "Вариант 5" е първи, следван от "Валди" София и "Узана" Габрово.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

40 ориентировачи от „Вариант 5“ ще участват в състезанията край Варна

v5 130617

С 40 състезатели ще участва търговищкият клуб „Вариант 5“ в тридневните състезания по ориентиране в края на седмицата в гр. Варна и околността. Очаква се в надпреварата да вземат участие над 500 ориентировачи от цялата страна.


Състезанията се организират от Българска Федерация Ориентиране и Спортен клуб „Бегун“ Варна със съдействието на Община Варна и Община Аксаково. За първи път Държавното първенство за деца до 18 години ще се проведе заедно с това на Ветеранския клас над 35г. и ежегодните 55-ти състезания за Купа „Варненско лято“ 2017. Най-бързата и динамична - спринтовата дистанция ще се проведе в централната част на град Варна с Финал на шадраваните в петък - 16 юни от 16 ч. Най-тежката – дългата дистанция ще бъде на следващия ден в гората до с. Яребична от 10.00 ч., а най- интересната и вълнуваща част – щафетното бягане ще бъде в неделя в околностите на Аксаковска панорама. Най-многобройни са групите на най-малките участници момичета и момчета до 12г. и до 14 г. с по около 60 участници във всяка от категориите, поясняват организаторите от Клуб „Бегун“.

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Нови успехи за "Вариант 5" от Държавното първенство по колоориентиране

v5 240717

Нови успехи завоюва СКО "Вариант 5" от Държавното първенство по колоориентиране в Габрово.

С много медали се завърнаха търговищките ориентировачи от надпреварата край Габово. 11 от тях са от спринтовата дистанция, провела се в с.Армените. Със злато се окичиха Елена Илиева/12/, Дани Бонев/14/, Десислава Димова/35/ и Татяна Тодорова/40/.
Сребро завоюваха Емили Александрова/12/, Калоян Петров/14/, Ренета Ненкова/14/, Здравко Овчаров/18/, Петър Тодоров/35/ и Диан Димов/40/, а бронз - Виктор Бонев.


7 са медалите за "Вариант 5" от дългата дистанция - Узана: сребро за Калоян Петров/14/, Бетина Бонева/16/, Ивайло Цонев/16/и Татяна Тодорова/40/. Бронзови медали  спечелиха Дани Бонев/14/, Здравко Овчаров/18/ и Петър Тодоров/35/.


В щафетното бягане със златни медали се окичиха мъже 16 - Ивайло Цонев, Дани Бонев и Калоян Петров.
Сребърни медали при жени 14 завоюваха Йоанна Петрова, Пламена Христова и Анжела Василева, при жени 16 - Яна Илиева, Ренета Ненкова и Бетина Бонева, и при мъже 18 - Йоан Петков, Димитър Делев и Здравко Овчаров, разказа треньорът Петранка Ангелова.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Момчетата от Първа гимназия - вицешампиони по тенис на маса

1su 130617

Момчетата от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ гр. Търговище завоюваха вицешампионската титла на провелите се Ученически спортни игри по тенис на маса в Разград.


Отборът на търговищкото елитно училище, в състав: Антоан Антонов, Иван Маринов, Стефан Стефанов и Ерай Ахмедов, ръководен от треньора Мирослав Иванов, се представи чудесно и се окичи със сребърните медали. В индивидуалните игри сребро спечели Антоан Антонов, Иван Маринов стана четвърти, Стефан Стефанов се класира пети.

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Международен бридж турнир се провежда в Търговище

8bridj turnirМеждународен бридж турнир "Търговище `2017" ще се проведе за 12-и път в хотелски комплекс "Белият кон&Рай". Надпреварата от 21 до 23 юли се организира от СК „Дама купа" /Добрич/, информира dobrichmedia.com.


Умения край Търговище ще покажат над 100 български и румънски майстори, които ще си оспорват наградите в два турнира.

Първият от тях е открит двойков за купа "Роса", който ще се изиграе днес, както и открит отборен за купа "Стройкомерс", започващ в 10 ч. на 22 юли /събота/.

Безспорно най-атрактивното участие в състезанията е това на националния отбор на България - Виктор Аронов, Юлиян Стефанов, Иван Нанев, Диана Дамянова, Владимир Михов и Георги Караколев. Родните национали ще направят генерална тренировка преди участието си в световното първенство в Лион /Франция/ през м. август, където са един от 7-те европейски тима придобили право на изява във финалната част.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Баскетболистите на "Светкавица" - бронзови медалисти на НБАЛ

sv 130617

Баскетболистите на "Светкавица" станаха бронзови медалисти след финалите на НБАЛ.

Това съобщи за TargovishteBg.com Константин Манев - президент на търговищкия аматьорски клуб.

След като завършиха на четвърто място в Националната баскетболна аматьорска лига за Източна България, момчетата от "Светкавица", участваха във финалите на НБЛА за България. Там те се представиха, както винаги на ниво, и завършиха на трето място, като се окичиха с бронзови медали. Очакваме с нетърпение следващия сезон, заяви Манев.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Диан Кирилов - Дуци гради наново "Светкавица"

sv 1807171

Започваме наново да градим отбора на Търговище.


Това заяви днес на пресконференция треньорът на футболен клуб „Светкавица“ Диан Кирилов - Дуци.


Търговищкият футболен тим стартир тренировъчния процес на 10 юли с 14 състезатели. Предстоят ни 5 контролни срещи, първата от които е с „Лудогорец“, каза още наставникът на мълниите.


Новият отбор разчита изцяло на местни кадри, на нашите юноши-старша възраст. Миналата година тренировъчен процес липсваше. Целта ни е връщане в професионалния футбол. Засега сме в Североизточна „В“ група, сподели с представителите на медиите Кирилов, който освен мъжкия отбор, ще продължи да води и тима на юношите-старша възраст.


От младежите се очаква да се докажат на терена и да радват търговищките запалянковци. Мотивът на момчетата е любовта им към футбола, подчерта треньорът им. По думите му, „футболът е пари“, а отборът разчита само и единствено на финансирането от общинския бюджет, което за тази година е 50 хил. лв. „Не можем да си позволим състезатели отдругаде. Нямаме спонсори“, поясни още той.

sv 1807172
Община Търговище осигурява общо 70 хил. лв. от бюджета си, като 20 хил. лв. от тях са за детско-юношеската ни школа. Освен това тя осигурява терените и частичните ремонти по базата, каза Христо Стойнев – член на Комисията по здравеопазване и спорт в Общинския съвет и на УС на „Светкавица“.


Искаме да върнем имиджа на „Светкавица“, макар да знаем, че ще бъде много трудно. Предстои обиграване и изграждане на отбора, затова търговищенци не бива да очакват много от нас в началото, отбеляза Диан Кирилов.


В четвъртък предстои среща на членовете на Управителния съвет и Контролния съвет на „Светкавица“, а на 5 август отборът ще бъде официално представен на търговищенци.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

Нови награди за авиомоделистите на Младежки дом-Търговище

cmdi 120617

Авиомоделистите от Клуб „Аероелит” към ЦМДИ – Търговище, с ръководител з.м.с. Николай Николов, се завърнаха с награди от поредната надпревара.
На състоялото се в Пазарджик от 9 до 11 юни Национално състезание F2 – кордови, където участваха младежи от цялата страна, моделистите от клуба се представиха достойно и завоюваха следните отличия:
- в клас F2D - Мартин Стефанов и Волкан Хасан – 2 място
- в клас F2C - Волкан Хасан и Николай Палежев /Русе/ – 1 място
- в клас F2F – Волкан Хасан и Николай Палежев /Русе/ - 3 място
Проявата бе организирана от БФА, Община Пазарджик и Модел яхт клуб – Пазарджик.

ЦМДИ Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Спорт

14°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 75%

Wind: 6.44 km/h

 • 26 Sep 2017 18°C 11°C
 • 27 Sep 2017 17°C 11°C