обновена 2:41 PM EET, Feb 3, 2023

Легендата Йордан Йовчев уважи 20-та годишнина на СК "Торнадо"

  • Публикувано в Спорт

skt 241117

Спортен клуб „Торнадо” – Търговище отбелязва 20 години от създаването си. По този повод гости на клуба и града днес бяха големият български гимнастик Йордан Йовчев и Красимир Дунев – президент на Българската федерация по спортна гимнастика.


Силно съм впечатлен от работата на ръководството на Клуба в Търговище през всичките тези години. Затова искам да изкажа благодарност на Снежана Стоянова за нейната всеотдайност и висок професионализъм, заяви олимпийският шампион.

За нас е радост, чест и гордост да присъстваме на този юбилей. СК „Торнадо“ създава уникални състезатели не само за Търговище, а и за гимнастиката на България, заяви президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев и връчи плакет от името на Федерацията на треньора Снежана Стоянова.


Областният управител Митко Стайков честити 20-та годишнина на търговищкия клуб, който според него "е гордост както за Търговище, така и за цялата област“.

„Да продължава все така като торнадо да жъне успехи“, пожела секретарят на Община Търговище Христалина Халачева.


Снежана Стоянова разказа за историята на спортния клуб с покорени безброй върхове в спортната гимнастика и излъчил много имена, за които се говори не само в страната, но и в чужбина. Идеята за създаването му е на изтъкнатия наш спортист Христо Колев. На първото си състезание през далечната 1998 г., макар и само на година, „Торнадо“ се изкачва до седмото място отборно. От 1999-2000 г. започват големите успехи на "Торнадо" с извоювани много шампионски титли.