charovna2017

обновена 9:43 AM EET, Jan 16, 2019

Мирослава Минчева със специална награда на фондация "Български спорт"

  • Публикувано в Спорт

mm 191217

Днес на официална церемония в Националната галерия „Двореца" бяха връчени спортните „Икари“ за 2017 г. на Фондация „Български спорт“ .


Със специална награда за силно представяне през 2017 г. е отличена 18-годишната Мирослава Минчева от Търговище. Управителният съвет на фондацията избра тя да бъде сред наградените шестима спортисти, постигнали значими успехи през годината.


Състезателката ни по спортна стрелба стана световен вицешампион за девойки на 25 м спортен пистолет от първенството в Зул и европейски шампион за девойки в същата дисциплина от Баку.


Имаме много сериозна, мощна вълна от млади спортисти – младежи и девойки, които достойно защитават цветовете на България на международните спортни форуми и аз се надявам съвсем скоро те да затвърдят престижа и авторитета си и при най-големите. Пожелавам на всички състезатели да нямат контузии и да бъдат здрави, защото това е най-важното. Останалото те си го имат – имат талант, имат добри треньори и ако са здрави, ще успеят. Уверен съм и вярвам в тях. Бъдете живи и здрави и Бог да Ви пази“, заяви министър Кралев по време на церемонията.

Снимка: mpes.government.bg

-2°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 16.09 km/h

  • 03 Jan 2019 2°C -2°C
  • 04 Jan 2019 -1°C -3°C