charovna2017

обновена 8:51 PM EEST, Jun 29, 2019

16 медала за "Вариант 5" от първенствата край Велико Търново

  • Публикувано в Спорт

dp12 18 2018 v5 2

СКО „Вариант 5“ взе участие с голяма група деца в Държавното първенство за юноши и девойки 12-18 години. Състезанието се проведе в района на гр. Велико Търново. 

Търговищкият клуб спечели приз за отбор с най-добро представяне и най-много деца.

В спринтовата дистанция, която се проведе в гр. Лясковец участниците бяха изправени пред разнообразни предизвикателства по маршрута, който техническият ръководител - член на СКО „Вариант 5“ Иван Сираков беше предложил. Мария Дерменджиева, Джан Ахмедов и Калоян Петров се представиха отлично и спечелиха съответно сребърен медал при жени 18 год. и бронзови – при мъже 12 и 16 годишни.

Дългата дистанция се проведе на билото на Стара планина, в близост до хижа Буковец. Мария Дерменджиева успя да надделее и спечели златния медал при 18-годишните. Юлия Георгиева и Рая Дианова бягаха отлично и се наредиха втора и трета при 12-годишните момичета.

В щафетното бягане, което също се проведе в района на хижа Буковец, момичетата на „Вариант 5“ се представиха отлично и спечелиха златни медали при 14- и 18-годишните. При по-младите, щафетата беше в състав Ренета Ненкова, Емили Александрова и Яна Илиева, а при по-големите – Пламена Христова, Бетина Бонева и Мария Дерменджиева.

Паралелно с Държавното първенство за 12-18 годишни се проведе и надпревара за ветерани. СКО „Вариант 5“ беше доста успешен и в това състезание като завоюва още 8 медала. Радмила Сапунджиева спечели два златни и един сребърен медала при 40-годишните жени  в спринта, средната и дългата дистанция. Валентина Георгиева /при 35-годишните/ се окичи с един златен и два сребърни медала, а Петър Тодоров спечели два медала при 45-годишните мъже – златен в дългата и бронзов в средната.