charovna2017

обновена 8:51 PM EEST, Jun 29, 2019

Шефът на федерацията по хокей на трева в Търговище

  • Публикувано в Спорт

a0410181 1

Областният управител Митко Стайков се срещна с изпълнителния директор на Българската федерация по хокей на трева Антонио Антонов, съобщават от пресцентъра на областната управа.

В срещата взеха участие още кметът на града д-р Дарин Димитров и заместник областният управител Панайот Димитров.


Тема на разговор бяха актуални въпроси, свързани с развитието на този вид спорт в област Търговище. Изпълнителният директор на Българската федерация по хокей на трева изрази готовност да подкрепи всяка бъдеща местна инициатива с материално-техническо и методическо обезпечаване. Идеята е спортът да се популяризира на местно ниво и да се практикува от повече млади хора.

Областният управител и кметът поеха ангажимент да помогнат за популяризирането му, тъй като този спорт е непознат за областта. Българската федерация със съдействието на Европейската федерация по хокей на трева ще подпомогнат предоставянето на спортни екипи, топки и стикове за училища на територията на област Търговище, които проявят интерес към него.


В края на срещата Антонио Антонов подари на своите домакини по един стик за хокей на трева с пожеланието те също да се включат в упражняването на този вид спорт.


Родината на съвременния хокей на трева е Англия. Българската федерация по хокей на трева е учредена на 6 юни 1991 година. В България първи известия за играта се появяват в края на 19 век, а първият отбор се формира през 1915 година. Около 1928 година спортът замира, за да се възстанови отново чак през 1988 година. Оттогава спортът се развива непрекъснато и днес българските отбори печелят престижни победи.