charovna2017

обновена 8:51 PM EEST, Jun 29, 2019

„Торнадо” първи отборно и с над 50 медала от турнира „Седемте тепета”

  • Публикувано в Спорт

45428170 2146227942302560 8955916864190414848 n

Девет гимнастици  от СК ”Торнадо” и ЦПЛР- ОДК Търговище за четвърта поредна година участваха в турнира по спортна гимнастика „Седемте тепета” в родния град на най-известните български гимнастици – Пловдив.

След отлична игра, макар и без зала, момчетата мъжки се справиха на всички уреди и съвсем заслужено завоюваха отборната шампионска купа за четвърта поредна година. Заслуга за това имат индивидуалните им изпълнения във всички пет категории.

В най-малката категория шестгодишните Калоян Костов и Християн Златев, участвайки за първи път в състезание от такъв ранг, се справиха блестящо като завоюваха два сребърни и два бронзови медала на успоредка и халки, а на останалите  уреди  - медали до 8 място.

Във втора категория Димитър Лалов и Алегзандър Иванов спечелиха медали на всички уреди. Треньорите на клуба Йордан Савов, Борислав Илиев и Снежана Стоянова са възхитени от мъжкото поведение на осемгодишният Димитър Лалов, който само преди три месеца бе с две счупени ръце от неприятен инцидент, но въпреки всичко доказа какво е да си спортист-гимнастик.

В трета категория Радостин Янев е шампион на висилка и носител на още четири медала. В същата категория Константин Куцаров спечели два медала.

В четвърта категория Миркаан Даян Стефанов е вицешампион в многобоя, на халки и висилка и медалист на останалите уреди.

В последната – пета категория Георги Стоянов е безапелационен победител с шест златни и един сребърен медал. Джан Мустафов е с два бронзови медала на кон с гривни и халки и още 5 медала на останалите уреди.

Голяма помощ при подготовката и участието в състезанието оказаха по-големите гимнастици на клуба Георги Иванов и Исмет Исметов,  които се учат на тънкостите на треньорската професия. В средата на месеца четирима гимнастици ще участват в Международния фестивал по спортна и художествена гимнастика „Дунавска перла” в Русе.